Hur vet du om din vattenpump Out

Kylsystem omfattar två grundläggande delar: kylare - aka värmeväxlare - som kastar värmer från kylmediet i luften som passerar genom, och vattenpumpen, som levererar kylmedel till? kylaren. Vattenpumpar och radiatorer i allmänhet brukar inte direkt misslyckas så mycket som de gör blekna bort med grader. Diagnosen är vanligtvis en enkel affär, allt du egentligen behöver är några grundläggande riktlinjer för att felsöka enheten. Shaft Spela

Vattenpump axellagringen ta stryk, och de kommer att misslyckas med tiden. Shaft misslyckanden börjar vanligen ut som ett knyst eller gnälla och sedan gå vidare till en konstant skrika som föregår fel på vattenpumpen. Ett sätt att kontrollera axeln lek och lagerslitage är att avlägsna vattnet rem pump enheten och försök att flytta axeln upp och ner, in och ut ur huset. En begagnad vattenpump kommer att ha lite mer in-och-ut spelar än en ny pump, men något belopp av upp-och-ner spela - aka "wobble" -. Är ett tecken på allvarlig lagerslitage


tätningshaverier

lagerhaveri kommer vanligen tillsammans med huvudaxeln tätning misslyckande, eftersom man lätt kan orsaka andra. Överskott lagerspel kan skada axeltätningen, vilket resulterar i en vattenläcka runt axeln där den går in i huset. Vatten läcker förbi tätningen och in i lagret kommer att drastiskt påskynda slitage inuti lagret, vilket orsakar haveri i förtid. Den korta historien är att, om du ser kylvätska kommer ut någonstans på vattenpumpen, då tätningen är skjuten.
Impeller Skador

Pumpens impeller är dess "vattenhjul," fan-liknande anordning som driver vattnet genom din motor. Pumphjul slitage är inte ovanligt, särskilt i fallet med plast pumphjulen. En utsliten eller trasig impeller minskar pumpens effektivitet, så att vatten kan läcka runt pumphjulet istället för att gå genom kylaren som det ska. Symptomen här är i allmänhet ganska subtila inte något plötsligt bryts, i vilket fall du kan märka en omedelbar ökning av kylvätsketemperatur. Kavitation är ett tillstånd där pumpen inte får tillräckligt vattenflöde för sin rpm, vilket gör att churn vattnet och förvandla det till ånga. Kavitation är ofta hörbart, och låter som en högljudd gnälla eller brus som stiger eller faller i synk med motorns varvtal.
Brist på Flow

ultimata testet för alla vatten pump är att testa huruvida det faktiskt är att pumpa vatten. Det enklaste sättet att göra detta är att ta kylarlocket från din radiator, få motorn upp till driftstemperatur för att öppna termostaten och titta på vatten som kommer ut ur den övre kylarslangen. Vid något över tomgång, bör vattnet komma ut med tillräcklig kraft att det stänker i kylaren och eventuellt ur locket. Om ditt vatten kommer ut som en rännil vid 4.000 rpm med motorn överhettas, då du har ett problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68246.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.