Hur felsöker jag en automatisk växellåda i en 1985 Toyota 4Runner?

Den automatiska växellådan i en 1985 Toyota 4Runner överför motorns kraft till bakhjulen, vilket gör att bilen att ha tillräckligt med kraft för att driva på både låga och höga hastigheter. Användning av hjälpmedel transmissionsolja vid smörjning det inre av överföring och fungerar som en hydraulvätska i kontrollen av kretsarna i växellådan. Problemet med en automatisk växellåda är att, på grund av det ömsesidiga beroendet mellan de olika funktionerna och vätskan som tjänster i dessa funktioner, kan en liten, billig problemet snabbt bli flera dyra problem. Instruktioner
1

Leta momentomvandlaren. Det är den sfäriska metallhöljet som verkar ha tillplattad på motsatta sidor. Detta är den pjäs som roterar när motorn är igång och ersätter kopplingssystemet. Om 4Runner har problem tomgång medan parkerade eller det finns ett problem med överföringen växling mellan växlarna smidigt, eller om det finns en fördröjning mellan den tidpunkt då växlar skift och när sändningen svarar, är problemet sannolikt relaterade till momentomvandlaren .
2

Lokalisera skift solenoider. Du kan använda ett fordon manual från Chilton att hitta dem. Solenoiderna i transmissionen är som mini-elektromagneter. När bilen startas, fullbordar liten avgift för el som går till transmissionen solenoiden kretsen och tillåter växling av kugghjulen automatiskt. Om du märker att dina redskap tvekar när de flyttas, eller om du upptäcker att du inte kan flytta in i ett av kugghjulen när motorn är igång, kan problemet vara skift solenoider. Reparera dessa är inte en svår procedur och förklaras i Chilton manual.
3

Lokalisera det hydrauliska styrsystemet. Detta system använder hydraulvätska för att hantera de påfrestningar som krävs för att driva ventilerna och strypa att maximera användningen av motoreffekten. Det vakuum linje, som är en del av detta system hjälper till att kontrollera nedväxling ytan på växlingsventilen. Om du märker att din RPM inte svarar på automatisk växling utan förseningar eller tvekan, kanske du vill överväga en överföring spola eller kontrollera tätheten hos vätskan.
4

Kör din 4Runner efter sändningen har tömts och fyllts. Om du märker växlingen fortfarande inte är fast, kan ditt problem vara inte överföringen alls. Om din 4Runner är en fyrhjulsdriven, kommer du att ha vad som kallas överföring fallet. Överföringen fallet är den del som gör att skifta mellan två hjul och fyrhjulsdrift. Om du har problem skiftar från tvåhjuliga till fyra hjul, eller bara vissa växlar på fordonets arbete i någon enhet, är ditt problem överföringen fallet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66618.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.