Felsökning av en Cylinder Auto Master-

Huvudcylindern fungerar som en pump som levererar bromsvätska till de olika bromsdelarna. Utan den skulle ingen press att vara tillgängliga i bromssystemet att utöka bromsar skor eller dynor mot trummorna eller rotorer. Huvudcylindern måste hålla en tät inre tätning, med några läckor. Det kan visa fel på flera sätt, men lyckligtvis, kan detektering ske tidigt, innan det går sönder helt, fordonsägaren kan upptäcka symptom på fel och förbereda för en eventuell reparation eller utbyte. Saker du behöver
Däck järn
Wheel jack (domkraft, om tillämpligt) katalog 2 pallbockar
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
Brake System Inspektion

1

Ställ bilen i "Park" och dra i nödbromsen. Använd en domkraft för att lyfta fordonet till en höjd som gör att du kan ställa in två pallbockar i en axel i taget. Använd däck järn för att ta bort hjulen, ställ dem åt sidan.
2

Inspektera hjulcylindrarna för läckage genom att försiktigt dra tillbaka gummistövlar. I fallet med de främre skivbromsar, inspektera insidan av bromsok, nära kolvens läge. Kontrollera alla hjulen i detta sätt. Varje bromsvätska läckage i dessa områden innebär att du kan utesluta fel på huvudcylindern för nu. Om inget läckage finns, kommer problemet att peka på huvudcylindern. Addera 3

Sänk bilen och ta läktaren. Öppna huven. Ta bort lock på huvudcylindern och inspektera vätskenivån i behållaren. Det bör finnas en linje som utgör fyllningen gränsen nära toppen. Om ingen gränslinjen finns, höja nivån med ny bromsvätska tills den når ca 3/8 före den övre läppen av reservoaren. Bra bromsvätska kvalitet visar med en klar vätska. Om vätskan verkar skumma, lerigt, mjölkaktig eller missfärgad på något sätt, betyder det att det har förorenats. Kondens kommer att vara den mest troliga smittkällan. Eftersom vatten har en annan kokpunkt och blir varm på hjulcylindrarna, gör det bromsvätskan oförmögen att komprimera helt. En full inbromsning utfallande rättar till detta.
4

Inspektera baksidan av huvudcylindern, där det bultar till makten booster (den stora runda kapseln på brandväggen). Leta efter någon bromsvätska läcker som runnit ned sömmen mellan leden. Bromsvätska innehåller starkt frätande kemikalier och kommer blister färg, vilket kan visa på ytan av bromsservon. Eventuellt läckage här indikerar de bakre huvudcylindrar tätningar har misslyckats, och huvudcylindern behöver bytas.

Kontrollera för läckage där plasten fluidbehållaren sitter på toppen av huvudcylindern. Skyddshylsor försegla skarven vid denna korsning, och ibland de bär igenom på grund av korrosion. Eventuella läckage ned endera sidan av huvudcylindern kroppen indikerar genomföring-seal misslyckande. Byt ut huvudcylindern.
5

sätta sig bakom ratten och starta motorn. Utan att pumpa bromspedalen, tillämpa en stadig men fast pedalkraft och notera resor. En bromspedalen som fortsätter att trycka ned hela vägen till den golvskivan innebär en läcka har tillåtit huvudcylindern att förlora fullt tryck. Ibland pumpning pedalen flera gånger kommer att återställa bromsen höjd, men det kommer alltid att pressa ned långsamt till golvet. Denna typ av läckage kan orsakas av interna tätningar som har trasiga eller slitna och visar inga utåt tecken på läckage. De mest troliga orsaken pekar på dåliga tätningar i huvudcylindern, vilket kräver en ersättare.
6

sätta sig bakom ratten. Känn skick bromspedalen under foten när du trampar den. Om den har en svampig eller bouncy känsla, innebär detta att luften på något sätt har kommit in i systemet bromsledningen eller huvudcylindern. Det kommer inte att bli en fast-hård pedal svar. En broms bleed kommer att lösa ett problem som detta, förutsatt att alla andra bromsdelarna fungerar korrekt.
7

Kontrollera din instrumentpanel för alla bromsljus indikator varningslampa. Om en kod visas bredvid eller i stället för broms varningslampa, slå upp det i din handbok eller på en felkoder uppslagsbok för att identifiera problemet området.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65379.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.