Hur man kör tryckprov på Chevy små block

Kompressionen på en Chevy small block motor indikerar tillståndet hos motorns förbränningsrum. Mätt i psi (pounds per square inch), hänför cylinderkompression direkt till hur väl kolvringar, ventiler och ventilsäten hålla en komprimerad blandning av finfördelat bränsle. Eventuella läckage eller fel i ringen eller ventil kontaktyta kommer att orsaka en brist på makt, på grund av utströmmande förbränningstryck. Utan ordentlig kompression i varje cylinder, kommer en motor förlora makten eller inte ha någon makt alls från den drabbade cylindern. Du kan utföra en komprimering kontroll på ett litet block Chevy motor med några verktyg och en assistent. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
Golv jack
Jack står
Shop ljus
Plug tråd avdragare
Maskeringstejp Felt pen
Socket set Socket förlängning
Socket kardanknut
Ratchet skiftnyckel
Compression mätare
Assistant Review gängsmörja
Paper
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Placera växelreglaget i parken för en automatisk växellåda, plats växelreglaget i neutralläge om fordonet har en manuell växellåda. Lyft huven och ta bort spolen tråd i båda ändar från spolen och distributören. Höj slutet fordonets front och plats två pallbockar under ramen. Lyft den bakre delen av fordonet och placera två pallbockar under ramen.
2

Ta en butik ljus, tuschpenna och maskeringstejp under fordonet. Placera butiken ljus för att lysa upp undersidan av motorn. (Chevy värmesköldar blockera enkel tillgång till tändstiften från toppen av motorn.) Addera 3

Använd en avdragare tändkabeln att förstå tändkablarna, en i taget, och drar dem bort pluggarna. Märk varje tändkabeln med tejp och en tuschpenna så du vet vilket hål den återvänder till. Ser från framsidan av motorn, den högra stranden av pluggar på en V-8 kommer att numreras 1, 3, 5, 7. Den vänstra stranden framifrån ska numreras 2, 4, 6, 8. Förvara dem i ordning.
4

Lossa och ta bort alla tändstiften, med hjälp av en socket förlängning och skiftnyckel. Använd en univeral uttag för att bistå vid avlägsnande av svåra att nå tändstiften. Tejp och markera pluggarna med en tuschpenna i antal. Skruva i en kompression mätare till # 1 Plug-hålet.
5

Avlasta från mätaren genom att trycka på säkerhetsventilen. Instruera din assistent för att starta motorn under fyra eller fem gånger och tryck på gaspedalen hela vägen ner. Observera nålen på läsningen, och registrera psi (pounds per square inch) nummer på ett papper.
6

Skruva kompression mätare till nästa cylinder och har din assistent starta motorn över fyra eller fem gånger - Spjällhus öppen. Anteckna numret. Testa varje cylinder detta sätt med kompression manometer, registrering av psi för varje cylinder. Se din bruksanvisning för korrekt psi läser din motor kräver. Om någon av cylindrarna Läs 30 kg. eller lägre, har du en kompression läcka i den cylinder.
7

Placera en klick gängsmörja på varje tändstiftsgängor. Sätt dem alla tillbaka i sina respektive hål för hand och dra åt dem med socket och skiftnyckel. Se din bruksanvisning för korrekt vridmoment poundage krävs för din motor. Använd en momentnyckel för att dra varje tändstift till specifikationerna. Placera varje back tändkabeln till sin rätt tändstift plats. Shove gummistövlar ordentligt.
8

Anslut spolkabeln i båda ändar (från distributören till spolen). Använd domkraft för att lyfta bilen och ta bort alla pallbockar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67086.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.