Symtom på en Linkage Problem i en automatisk växellåda

Transmission problem är en av de dyraste och mest fruktade fordon reparationer som bilägare måste göra. Ersätta eller reparera en växellåda kan kosta flera tusen dollar och oftast kräver en specialiserad mekaniker som sysslar uteslutande med transmission arbete. Kopplingen i din överföring är det som gör din bil att växla när du säger till. Shifter Problem
p Om du försöker att sätta bilen i växel och det kommer inte att gå eller ingenting händer, det finns en god chans att det kan finnas ett problem med din växellåda koppling. Om din koppling är trasig eller frånkopplad, kommer överföringen inte ta emot din signal att gå i växeln. Därför kan du flytta din shifter i enhet, men bilen kommer att stanna i parken.
Bil startar inte

Din bil är utformat så att det börjar endast i vissa växlar. Om överföringen inte i park eller neutral, kommer bilen inte att starta. Om överföringen koppling inte fungerar och din sändning egentligen inte gå in i parken när du sätter den i parken och inaktiverat det, så nästa gång du försöker starta bilen det förmodligen inte kommer att starta. Du kanske kan få den att starta genom att flytta växelspaken genom växlarna ett par gånger och sedan tillbaka in i parken.
Oljud

Generellt , ska du inte kunna höra din sändning. Om din överföring gör ett högt clunking ljud när den går in i växeln, det finns en god chans att du har ett problem med din koppling, eller bussningarna som styr kopplingen. Clunking, griding och alla andra ljud bör kontrolleras omedelbart av en överföring verkstad så att problem kan åtgärdas innan de blir allvarliga nog för att stoppa fordonet från att arbeta eller kräva en fullständig överföring återuppbygga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66383.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.