Felsökning av en 1992 K1500 Chevrolet bränslepump

Chevrolet bilföretaget byggde sin första lastbil 1918, och släppte sin C /K-serie lastbilar 1962. Tvåhjulsdrift lastbilar hade ett "C" prefixet medan "K" prefix lastbilar var fyrhjulsdrift. Den 1992 Chevrolet K1500 var utrustad med en elektronisk bränslepump, som ligger i bensintanken. Bränslepumpen överför gas från bränsletanken genom lastbilens bränsleledningar och in i motorn. Liksom de flesta bildelar, kan bränslepumpen misslyckas så småningom och behöver bytas ut. Du kan vidta vissa åtgärder för att felsöka en bränslepump innan du bestämmer att det behöver tas bort. Saker du behöver
bränsletryck Tänger spårvidd Addera Visa fler instruktioner
1

Lyssna till bränslepumpen för att se om det ger energi innan lastbilens motor tänds . Sätt truckens tändningsnyckeln i tändningslåset och vrid den åt höger ett snäpp så att truckens batteri är på, men inte motorn. Med nyckeln i detta läge bränslepumpen ska börja skicka gas genom bränsleledningar till motorn. Var noga med att utföra detta test på en lugn plats så att du kan höra pumpen. Om du har svårt att höra pumpen du kan behöva ha en andra person stå vid bränsletanken och lyssna för dig.
2

Leta efter symptom att bränslepumpen har misslyckats. De två stora tecken på att pumpen inte fungerar korrekt är att bilen inte att accelerera när gaspedalen trycks ned och bilen inte att starta.
3

Testa lastbilens bränsletrycket. Anslut en bränsletrycksmätaren till Schrader-ventil av trucken. Schraderventilen ligger i motorblocket och ser ut som en luftventil du skulle hitta på lastbilens däck eller däck av en cykel. Skruva bränsletrycksmätaren på ventilen och vrid trucken på att se om bränslesystemet har tillräckligt bränsletryck. Den 1992 K1500 bör ha mellan nio och 13 pounds per kvadrattum.
4

Kontrollera om bränsle tryckregulatorn fungerar. Om bränsletrycket är lågt regulatorn kan vara orsaken istället för bränslepumpen. Regulatorn är beläget nära framsidan av motorblocket på toppen där den är lätt åtkomlig. Med bränsle tryckregulatorn fortfarande är ansluten till Schrader-ventilen, kläm försiktigt gummislang ansluten till bränsletrycksregulator med några tänger. Om bränsletrycket ökar när du pressa regulatorn bör ersättas, inte bränslepumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67068.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.