Hur veta om du har en sprucken Motor Head

Att ha en sprucken motor huvudet eller blåst topplockspackning kan medföra stora problem för ett fordon, vilket resulterar i kostsamma reparationer för ägaren. Fyra cylindrar, rak sex och raka åtta motorer har ett topplock medan V6 och V8-motorer har två topplock monterade på motorblocket. Olika scenarier kan orsaka en sprucken motor huvudet eller blåst topplockspackning: att inte tillåta ett fordon ’ s motorn värma ordentligt innan körning i kallt klimat förhållanden, kör fordonet hårt, eller överdrivet att varva med motorn skulle kunna orsaka en sprucken motor huvud. Instruktioner
1

Kontrollera för att se om det finns extrema avtar med avseende på motoreffekten. Om din motor gör misstänkta eller motbjudande ljud tillsammans med rök filtrera ut ur motorrummet tillsammans med vätska droppar från de bästa sidorna av motorn, kan du ha en spräckt motor huvud. Om dina symtom presentera en mindre allvarlig situation, fortsätt till nästa steg för att diagnostisera din motor längre.
2

Kontrollera färgen på avgaserna när motorn är igång. Om avgasröret avger tjocka vita moln och har en söt lukt, kan det vara ett brott mellan avgasportarna och passager kylvätskan i motorn huvudet. Detta symptom kan också vara ett tecken på en trasig topplockspackning.
3

Kontrollera din oljestickan eller ta bort påfyllningslocket för att undersöka den färg och konsistens eller oljan i din motor. Hänvisa till din bil ägare ’ s manual om du är osäker på var dessa komponenter är placerade. Om motoroljan ser ljus i färgen och tjock i konsistensen, har kylvätska in i smörjsystem och en kompetent mekaniker måste kolla bilen så snart som möjligt innan mer kostsamma problem uppstår.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65195.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.