Felsökning av en 2001 Jeep Cherokee laddningssystem

Laddsystemet i 2001 Jeep Cherokee inte bara laddar batteriet utan också ger den elektriska matningen till fordonet när motorn är igång. Avgiftssystemet består av batteriet, generatorn och elektriska ledningar. Felsökning av avgiftssystemet när ett fel inträffar är en fråga om att testa varje komponent i en process för eliminering tills problemet hittas. Den genomsnittliga hem mekaniker kan slutföra det här projektet på bara några minuter. Saker du behöver
Automotive Test ljus Review, Digital volt /ohm mätare
Visa fler instruktioner
1

Stäng av alla elektriska tillbehör, inklusive lamporna, fläktmotor och radio. Stäng av motorn. Slå på strålkastarna i 30 sekunder och sedan ut igen för att ta bort någon yta laddning som kan orsaka felaktiga avläsningar.
2

Ställ digitala volt ohmmeter till d /c volt och röra sonden ändar mätarens mätsladdar till batteripolerna. Den röda kabeln går till batteriets pluspol och den svarta kabeln går till den negativa polen. Om spänningen indikeras av mätaren är under 12.5 volt, ladda batteriet innan du fortsätter testning. Den 2001 Jeep avgiftssystemet kommer att stängas av om batteriet är urladdat för att förhindra att batteriet explosion orsakad av vätgas som genereras av överdriven urladdning priser. Addera 3

Slå på high-beam strålkastare och tryck på mätaren leder till batteripolerna. Om spänningen sjunker under 12 volt efter att den har laddats korrekt, är batteriet defekt och bör bytas ut. Stäng av strålkastarna.
4

Starta motorn. Tryck sonden ändar mätaren leder till batteripolerna som ovan, och observera avläsningen på mätaren. En normal laddning systemet kommer att ladda batteriet vid 13,5-14 volt med motorn igång. Om batterispänningen är i detta intervall med motorn igång, är att systemet fungerar.
5

Fäst batteripolen klippet på fordonsindustrin testet ljuset till den negativa batteripolen. Tryck sonden slutet av testet ljus till laddningen stud att de stora kabel bultar på baksidan av generatorn. Om lampan inte tänds, kan kabeln från under-huven säkringsplint till generatorn har en dålig anslutning eller "Charge" säkring i under-huven Säkringsblocket kan vara defekt.
6

Byt generatorn om batterispänningen med motorn avstängd är 12,5 V eller högre och testet tänds när du trycker på laddning stud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66044.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.