Rochester Förgasare Felsökning

Rochester förgasare var förmodligen den mest använda förgasaren i det tjugonde århundradet, med över en miljon enheter som produceras av Delco förgasare Company, en division inom General Motors. Rochester förgasare är kända för sin hållbarhet och förenklad design, men även Rochester förgasare kommer så småningom utvecklar problem. Tack och lov är den mest utmanande delen att reparera förgasaren identifierar först de troliga orsakerna till problemet. Cold Ingen start eller Stall

Om motorn inte startar på grund av en förgasare problem när motorn är kall, är orsaken troligen en defekt accelerator pump. I själva verket är detta en av de vanligaste problemen med Rochester förgasare. Gaspedalen Pumpen är särskilt utsatta för vakuum läckor, slår bakut genom förgasaren och smutsiga bensin. Om gaspedalen pumpen är i gott skick, kan problemet vara med en choke som antingen inte kommer att stänga eftersom den är fångad på någonting, eller på grund av att choken kopplingen kräver smörjning. Den motorn inte startar när den är kall, men bås efter några sekunder, kontrollera om tomgångsskruven på förarsidan av förgasaren behöver justeras. Om tomgång skruven inte skruvas in tillräckligt långt, helt enkelt att motorn inte matas med tillräckligt bensin till tomgång. En annan orsak som kan spåras till förgasaren är en flottör nivå som är för låg.
Hot Nej Start eller Stall

Om motorn inte startar när motorn är varm, kan choken ha fastnat i det stängda läget, i regel på en brist på smörjning. Men chanserna är goda att problemet orsakas av något annat än förgasaren, såsom ett stort vakuum läcka, en brist på kompression eller bränsletillförseln problem, såsom en böjd eller igensatt bränsletillförseln slang. Om motorn inte startar när den är varm, men stannar efter några sekunder, återigen, kan choken ha fastnat i stängt läge. Om choken är i öppet läge, kan förgasaren makt ventil ha blåst, eller tomgångsmunstycket i förgasaren kan vara igensatt av smuts.
Tvekan eller Stalling under acceleration

Om motorn antingen tvekar eller stannar vid acceleration på grund av förgasaren, kan förgasaren s accelerator pump munstycket behöver rengöras eller de sekundära gasinmatningsskivorna får inte stänga hela vägen. Ibland kommer förgasaren s tomgångsmunstycket blir igensatta med smuts, vilket gör att tveka eller stall. Slutligen, kontrollera att vakuumledningarna som ansluter till förgasaren är ansluten korrekt. Addera Tvekan eller snavar under kraftig acceleration
p Om motorn tvekar eller snubblar bara vid kraftig acceleration, inspektera accelerator pump för förekomst av smuts och byt ut vid behov pumpen. Problemet kan också orsakas av stickning mätning stavar eller en defekt makt ventil. Flottören kan också bli för låg, vilket hindrar förgasaren från att lagra tillräckligt med bränsle för kraftig acceleration.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64189.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.