Så här testar tändspolen på en 1999 Saturn SL1

Saturn SLseries infördes för 1991 års modell. Den 1999 Saturn SL1 var utrustad med en 1,9-liters, in-line, 4-cylindrig motor. Dess fördelarlöst tändsystem använder spole förpackningar för att producera gnistor för antändning av tändstiften. Erfarna hem mekaniker kan testa coil förpackningar själva, men det finns en stor risk för elstötar om det inte görs på rätt sätt. Bär lämplig skyddsutrustning och följ säkerhetsinstruktionerna i den här artikeln för att göra jobbet så säker som möjligt. Du kommer att behöva en assistent för att slutföra projektet. Saker du behöver
Maskeringstejp (1/2-tums bredd eller större) markör
Magi, märkpenna, eller penna
ohmmeter
Gummihandskar eller elektriskt isolerande handskar
Assistant

Visa fler instruktioner
Spark Testa Coil Packs
1

Öppna huven på SL1 och ställa huven prop. Följ tändkablarna för hand bort från motorn, tills du hittar spolen förpackningar. Det finns två spole förpackningar på 1,9 liter, med två tändkablarna knutna till båda paketen. Märk tändkablarna från vänster till höger med hjälp av siffror eller bokstäver, som hjälper dig att skilja mellan trådarna. Vira maskeringstejp runt varje tråd, och sedan märka bandet med en markör eller penna. Använd inte blyertspenna eftersom det kan smitta av sig, vilket gör att du förlorar din etikett funktioner.
2

Installera ett par gummihandskar eller el-resistenta isolerade handskar på händerna. Ta bort tändkablarna från spolen förpackningar för hand, genom att helt enkelt dra ledningarna fria från förpackningarna. Håll ledningarna ovanför motorn området, men se till att du inte rör bilen. Det är viktigt att du inte röra bilen för nästa steg eller du kommer att drabbas elstötar.
3

Be en assistent för att vrida tändningsnyckeln till "start"-läge för längre än tre sekunder åt gången. Inspektera tornen spolpaketet, söker ljusbågar gnistor mellan de två spole torn på varje spole pack. De gnistor kommer att alternera mellan de två förpackningarna, men båda spole torn bör ha gnistor mellan de två tornen när startnyckeln är placerad i "start"-läge.
4

bort ett icke-gnistbildande spole torn från motorn, med hjälp av en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag tillsammans med en förlängning på minst 6 inches. Utbyggnaden kommer att ge dig den räckvidd du behöver för att placera uttaget på spolpaketet, samtidigt som utrymme att manövrera spärren. Vrid spolpaketet monteringsbultarna moturs tills de avlägsnas från de dåliga spolpaketet. Om båda coil förpackningar har gnista, ignorera det här steget och gå vidare till avsnitt 2 av detta projekt. Om varken spolpaketet gnistor, fortsätt till Avsnitt 2 också.
5

Upprepa borttagningen på den andra spolen pack, sedan växla mellan de två coil förpackningar. Genom att byta positioner i rullen packar du kommer att avgöra om problemet är ett icke-gnistbildande spolpaketet, eller om tändmodulen är dåligt. Dra åt spolpaketet montering bultar med en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag tillsammans med en 6-tums eller längre förlängning. Vrid skruvarna tills de ligger tätt, vrid spärren 1/4-turn längre. Inte vridmoment inte åt bultarna.
6

Håll tändkablarna ovanför motorn igen. Se till att du inte fysiskt röra bilen, eller du kommer att drabbas elstötar. Be din assistent att vrida tändningsnyckeln till "start"-läge för längre än tre sekunder, sedan har hon vända tillbaka till "off" läge.
7

Inspektera spolpaketet att inte gnista i sin nya position. Om spolen gnistor, då spolen är bra. Om den inte gnista, då spolen är dåligt och behöver bytas ut. Om spolpaketet som förmodades bra inte gnista när du byter sin position, är problemet i tändmodulen, som kommer att behöva ersättas Addera 1999 Saturn SL1:. Coil Pack Ohmmeter Testing

8

Placera den röda ledningen en ohmmeter på ett av tornen spolpaketet, med tändstiftet trådarna fortfarande av av båda spole förpackningar. Placera den svarta kabeln på den motsatta sidan tornet, på samma spolpaketet. Du kommer att fästa båda leder till en spolpaketet vid en tidpunkt för detta parti.
9

hålla ledningen uppåt, medan inte vidröra någon annan del av Saturnus. Om du rör bilen du kommer att drabbas elstötar. Be din assistent för att starta motorn för intervaller på högst tre sekunder.
10

Läs ohmmetern ratten eller digital mätare för att se hur mycket motstånd det spolpaketet skapar. Den spolpaketet ska producera 7.000 till 10.000 ohm motstånd när motorn dras runt. Om numret på ohmmeter inte ligger inom det område som angetts ovan, så att spolpaketet är dåligt. Om inget nummer registrerar alls, är problemet med tändmodulen, som kommer att behöva bytas ut.
11

Upprepa steg 1 till 3 för att testa andra spolpaketet. Om numret på den andra spolen förpackningen är inte 7.000 till 10.000 ohm när motorn dras runt, sedan den andra spolpaketet är dåligt. Om inget nummer alls när motorn dras runt, då tändmodulen på Saturnus är trasig och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67067.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.