Gaslukt i en Radiator

Motorer består av fyra grundläggande vätskesystem, mest för att vara i kontakt med resten. Vatten-och olje-passager ska - helst - vara helt isolerad, gör sin grej utan inblandning från varandra. Luft och bränsle system går med i topplocket, men när du får en crossover av något annat än luft och bränsle då du tittar på allvarliga problem i motorn. Ett bra huvud-tätningsmassa i kylmediet kan hjälpa, men förvänta större reparationer vid någon tidpunkt i framtiden. Grundproblemet

Bilens bränsle och kylsystem är två helt separata enheter, och där man går den andra aldrig var tänkt att beträda. Bensin kommer bara nära ditt motorns kylsystem på ett par ställen, som skär ner antalet möjliga problemområden. Det största problemet här är att gasen går in genom luftströmmen och kyla är tänkt att stanna i blocket. Eftersom kylmediet är alltid under press, kommer en enkel kylvätska läcka i grenröret sätta vatten i dina cylindrar. Så, är problemet mycket djupare än så.
Tryck och läckor

Bensin, i intaget strömmen, aldrig kommer att komma under tillräckligt tryck för att övervinna det av din kyla systemet. Även högt turboladdad och överladdade motorer kommer inte att nå en femtedel trycket av ett kylsystem. Den enda gången en bränsle-haltig massa kommer under så mycket tryck i förbränningskammaren och i avgassystemet, under och efter förbränningsprocessen. Detta område råkar också sammanfalla med ett antal vattenförande kanaler och packningar, som alla erbjuder vissa gränssnitt mellan heta förbränningsgaser och vattnet jacka.
Vad är Busted

Du tittar på antingen en blåst topplockspackning eller ett huvud knäckt i avgasporten eller runt toppen av motorns förbränningsrum. Om din motor inte har upplevt massiva överhettning under den senaste tiden, då är du förmodligen drabbats av en blåst topplockspackning. Överhettning kommer också blåsa huvudet packningar, men normala arbetstemperaturer kommer nästan aldrig knäcka ett huvud. Konsekvent knackar eller pinga och vissa bränsletillsatser kan knäcka huvuden.
Diagnos

Blåst huvudet packningar erbjuder en uppsjö av möjligheter för fluidsystem delningsfilter, speciellt där vattnet jackan är berörs. En blåst topplockspackning kommer typiskt skicka kylvätska in i förbränningskammaren medan kolven rör sig nedåt, partiellt eller fullständigt släcka förbränningshändelsen och skicka ett moln av vit ånga från avgaserna. Om du har avgaser i kylaren och ett moln av grå och vit rök från din avgasröret, då är det sannolikt en blåst topplockspackning. Bränsle lukt i kylaren utan ett moln av ånga tyder oftast ett huvud sprucken i eller runt avgasporten, eftersom detta område är nästan alltid under någon form av påtryckningar och kommer inte att tillåta mycket - om något - vatten att komma in i avgassystemet ström. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68314.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.