Skulle Bad tändstift Vrid Engine Light On?

Under 1996 passerade den amerikanska regeringen en lag om att alla fordon för att byta till den OBD-II diagnostik på systemet, vilket standardiserade systemet för att belysa en "Check Engine" light helst för fordon vars utsläpp överstiger 1,5 gånger den federala normer. Före denna lagändring, övervakade systemen mekaniska och elektriska funktioner i bilen och bara belyst ett fel ljus när det fanns ett mekaniskt eller elektriskt problem. Men ofta glöms bort, pluggar gnistan spelar en väsentlig roll för att reglera bilens utsläpp. Tändsystem engagemang i Utsläpp

Tändsystemet är ansvarig för att bränna nästan allt bränsle som kommer in i förbränningskammaren. Det finns alltid en liten mängd av råbränsle som flyr genom avgasröret och federala utsläppsnormer tillåter detta. Tändsystemet bränner också skadliga gaser från vevhuset införes i förbränningskammaren via PCV-systemet. Detta förhindrar att dessa gaser i atmosfären och ökar bilens skadliga utsläpp.
Bad tändstift

tändstift spela en nyckelroll vid förbränning av bränslet och skadligt vevhusgaser. Tändstiftet tar den elektriska laddningen som skapas av tändsystemet och tvingar den att hoppa en lucka. När laddningen hoppar denna lucka, det skapar den gnista som behövs för att antända bränsle-och luftblandningen i förbränningskammaren.

Om tändstiften inte kan skapa en gnista tillräckligt varm för att bränna allt bränsle i förbränningskammaren , inte skadliga utsläpp ökar och "Check Engine" tänds.
Reparera Problem


Åtgärda problemet inte alltid innebära byte av tändstift. Om ett ämne rockar tändstiften - kallad påväxt - du kanske kan ta bort tändstiften, rengöra dem med lösningsmedel eller sandpapper, justera avståndet och installera dem. Detta är särskilt användbart i bilar som använder dyra iridium-eller platina spets tändstift.
P Om tändstiften är slitna på grund av ålder, är det enda sättet att åtgärda problemet för att ersätta dem. Du kan identifiera alltför åldern tändstift genom att kontrollera gapet mellan marken och elektroder center. Om gapet är utanför specifikationen, är det dags att byta pluggarna.
Underliggande problem

Tänk på att om din bil hela tiden fouls tändstift, det finns ett underliggande problem eller problem som orsakar detta. Det finns fyra huvudsakliga orsaker till tändstiftet: felaktig luft-bränsleblandning brinnande olja, förtändning och kallt gnista. Kontrollera ditt fordon för dessa problem, om det ständigt fouls tändstift, och reparera den så snart som möjligt för att förhindra ytterligare problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68261.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.