Så här testar tändspolen på en 1996 Acura TL 2.5L

1996 var det första året som Honda Motor Corporation presenterade Acura TL. De 1996 Acura visades i 2.5L och 3.2L delmodeller. Båda delmodeller namn kommer från storleken på motorn. Den 1999 TL 2.5L hade en 2,5-liters rak 4-cylindrig motor, som kan producera upp till 176 hk och 170 foot-pounds av vridmoment. Den 1999 TL 2.5L har en spole pack fäst vid antändning, vilket tändningen styrmodulen reglerar. Saker du behöver
Ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven i TL, och placera dig nära passagerarsidan fender. Lokalisera och inspektera tändspolen på passagerarsidan brandvägg av TL. Avlägsna fyra stift kontakten på spolpaketet som ansluter spolpaketet till motorn, för hand.
2

Ta ut den elektriska strömkontakten från andra änden av spolpaketet, utsätta både positiva och negativa leder på spolpaketet. Ta bort den här kontakten för hand genom att dra i kontakten utan tändspolen.
3

Fäst den röda ledningen från en ohmmeter till den positiva elektriska stift på spolpaketet, eller utsprånget märkt med ett +. Fäst den svarta kabeln från ohmmeter till den negativa stift på spolpaketet, eller utsprånget märkt med en -. Läs mätaren eller digital mätare på ohmmeter för att bestämma mängden av motstånd spolen pack skapar. Siffrorna på mätaren eller mätaren bör vara mellan 0,36 och 0,44 ohm. Om numret inte är inom detta område, är det spolpaketet dåligt.
4

tillbaka elektriska kontakten och motorkontaktdon på samma sätt du tog bort dem, om spolpaketet fungerar.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67030.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.