Felsökning elbromsarna på en häst Trailer

Felsökning en funktionsstörning bromsljus på din häst trailer kan verka som en skrämmande uppgift för någon som är ny att arbeta med elektriska kretsar. Lyckligtvis kan diagnostisera problemet åstadkommas med bara några enkla verktyg. Försök inte att bogsera släp med en dåligt fungerande bromsljus, eftersom detta ökar säkerhetsrisker för dig själv, andra förare och dina hästar. Körning med släpvagn med en dåligt fungerande bromsljus är också olagligt i de flesta områden. Saker du behöver
Skruvmejsel
12 volt testlampa
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera elanslutningen mellan hästtransport och fordonet. Se till att den är ordentligt ansluten och inte skadad. Använd en 12 volts testlampa att testa om strömmen når släpvagnsanslutning.
2

Öppna säkringsdosan av fordonet. Använd diagrammet på säkringsboxen för att lokalisera säkringar relaterade till bogsering ljus. Byt säkring vid behov.
3

Använd en skruvmejsel för att ta bort objektivet från dåligt fungerande ljus. Kontrollera om lampan är utbränd eller trasig. Ersätt med en ny lampa, om det behövs.
4

Använd en 12 volts testlampa att sondera terminalerna i lamphållaren. Anslut jordklämman av testet ljus till ramen på släpvagnen. Använd sonden till testet anslutningarna. Om lampan tänds, det finns ström fram till lamphållaren. Om lampan inte tänds, kan det finnas ett kort mellan lamphållaren och fordonets kontakt.
5

tillbaka linsskyddet med en skruvmejsel. Kontrollera att linsen är rätt placerad och ordentligt åtdragna. Var noga med att inte dra åt skruvarna för hårt, eftersom du kan skada linsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67015.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.