Hur du ändrar termostat i en 1988 VW Cabriolet

Volkswagen ägare är traditionellt lojal och kärleksfull mot sina fordon och ägare av 1988 VW Cabriolet är inte annorlunda. Om det är något sönder, kommer du vill få den fast snabbt. Byta en trasig termostat är inte en alltför svår uppgift för Cabriolet således en hög räkning från en auktoriserad reparatör kan undvikas om jobbet är klart hemma. Den installation kan kompletteras med grundläggande fordonsindustrin verktyg och för en relativt låg kostnad. Saker du behöver
1988 VW Cabriolet termostat
RTV silikon
Scraper
Wrench
Platt-head
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort metallklämma som håller kylaren på termostaten insugningsröret genom att lossa det med en platt skruvmejsel. Dra slangen bort av insugningsröret och skjut slangen åt sidan för att ge tillgång till skruvarna som håller kåpan på insugningsröret.
2

Ta bort de två 10mm bultarna som håller termostaten intag slangen på insugningsröret i Cabriolet och dra röret termostat intag av av insugningsröret. Inspektera inloppsröret för eventuella hårfina sprickor. Om intaget röret knäckt en ny ska installeras. Annars kan den gamla användas.
3

Dra den gamla termostaten ur insugningsröret genom att lyfta upp den. Termostaten är inte fastskruvad i och ska dra ut lätt. En handduk i hålet att termostaten drogs ur och sedan skrapa alla gamla termostaten packningen av av toppen av
4

Place insugningsröret. Inspektera botten av termostaten insugningsröret för packning och ta bort alla som du hittar med en skrapa.
5

Lägg en sträng RTV silikon runt den nedre kanten på termostaten insugningsröret och låt silikon härda i 15 minuter.
6

bort handduken från insugningsröret och placera den nya termostaten i hålet. Den ände som har stämplats med, "top" ska sticka ut från intaget. Detta säkerställer att termostaten fungerar korrekt.
7

Bolt termostaten insugningsröret tillbaka på insugningsröret i Cabriolet. Dra inte åt intaget röret. Metallen den är gjord av är mjuk och bulthålen som är bearbetade in i röret är benägen för sprickbildning om bultarna är för hårt. Om detta händer en ny termostat inloppsrör bör användas.
8

Slip kylaren tillbaka slangen på termostaten insugningsröret och fästa klämman som håller den på röret. Du kan välja att använda ett band klämma i stället för klippet för en säkrare passform. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64909.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.