Felsökning av en Volkswagen Jetta

Om din Volkswagen Jetta börjar upplever problem, behöver du inte ta det till en automatisk reparation tjänst för en diagnos. Den A3, A4 och A5 Volkswagen Jetta modellerna har ett elektroniskt system som automatiskt kontrollerar för eventuella fel i fordonet. Men för att utnyttja detta system, behöver du rätt utrustning, antingen en dator eller scanner, för att avgöra om din Jetta inte fungerar korrekt. Saker du behöver
Computer
VCDS sladd
VCDS dator programvara OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
VCDS
1

Kontrollera om din Volkswagen Jetta har en inbyggd diagnostisk system som är kompatibelt med Volkswagen Car Diagnostic System (VCD). Enligt Ross-Tech, en diagnostisk programvara tillverkare för europeiska bilar, "VCDS kommer att arbeta med de flesta Volkswagen och Audi-modeller som säljs i världen 1994 till 2010."
2

Aktivera VCDS programvara på din dator. VCDS mjukvara fungerar bara på datorer som kör Windows och som har serienummer eller USB uttag.
3

Lokalisera VCDS Sladduttag på din Volkswagen Jetta. Platsens exakta läge kommer variera beroende på modell, men det bör vara under den främre huven. Om du har problem att hitta det, konsultera din instruktionsbok.
4

Följ programmet instruktioner för att ta emot en kodad rapport om bilens diagnostik. Kontrollera vad koderna betyder i programmets bruksanvisning för att avgöra vad som är problemet med din Jetta. Addera OBD-II
5

Hitta omborddiagnos (OBD ) uttaget på din Jetta. OBD-II-systemet har installerats i varje modell av Jetta sedan 1996 - tidigare modeller används OBD-I-system. Den exakta platsen för OBD-II uttaget varierar beroende på modell, men det bör vara under den främre huven. Om du har problem att hitta det, konsultera din instruktionsbok.
6

Anslut en OBD-II-skanner till din bil via enhetens sladd.
7

Slå på scannern . Skriv ner de koder som den ger i den diagnostiska rapporten och kolla vad koderna betyder i OBD-II: s bruksanvisning för att avgöra vilken komponent inte fungerar i din Jetta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66656.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.