Hur Jämför OBD Scanners

Det finns en mängd olika omborddiagnos (OBD) skannrar för användning. Som att köpa beror på modell och år för fordonet kommer att användas på, liksom vilken typ av diagnostiska nödvändiga funktioner. OBD Historia

Förenta Staterna Environmental Protection Agency (EPA) som krävs OBD att bli standardiserad 1996. Fordon 1995 och tidigare använder använder diagnostiska system är unika för deras tillverkare. Till exempel, diagnostiska metoder för en 1990 Ford och en 1990 Chevy Blazer är inte samma sak. Fordon efter 1996 använder samma process och kodsystem.
OBD-jag bara Skannrar

Fordon tiden före 1996 kan placeras i självtestning läget. Felkoder transporteras genom en blinkande kontrollera motorn ljus. Det finns scanners tillgängliga för dessa fordon, men varje bil behöver en egen scanner. Frågan här är om det är värt att köpa en scanner alls, på grund av sin begränsade användning och funktionalitet.
OBD-II Endast Scanners

De flesta OBD-II-skannrar är omvända inte kompatibla. De kommer inte att kunna läsa koden från fordon från tiden före 1996. De kan ofta används på märken och modeller efter 1996, dock. När man jämför skannrar, måste en potentiell köpare att bedöma hur mycket de kommer att använda det. Scanners kan vara enkla kodläsare, bra för bara hämta aktiva koder från OBD-II-systemet. Dyrare skannrar rekord och visa realtidsdata från ett fordons grupp sensorer. Addera Multi-funktions enheter

Eftersom tekniken blir mer avancerad och sofistikerad, OBD skannrar blir mer komplicerad . Vissa bildläsare kan programmeras för att interagera med andra diagnostiska system, liksom låsningsfria bromssystem bromsar. Det finns även andra enheter som kallas micro-tuners. Inte bara kan dessa läsa koden och övervaka sensordata, men de kan användas för att programmera om bilens drivlina styrenhet.
Jämförelse Shopping

Gör en lista över allt som behövs . Fundera på följande frågor: Hur många bilar kommer det att användas på? Kommer det att användas för mer än bara OBD kodning? Kommer det att behövas för att övervaka sensorerna? Denna lista kan användas som en referenspunkt när du handlar på nätet eller i en Biltema.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66817.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.