Hur du hittar den elektroniska styrenheten Tändmodul Box Computer hjärna i en 1990 Dodge D150

PCM eller drivlinan styrmodulen i din D150 är en liten dator som fungerar som en hjärna för din lastbilens elsystem och olika mekaniska komponenter. Varje åtgärd som din bil presterar, från inbromsning till helt enkelt vrida på vindrutetorkarna, styrs och övervakas av PCM. Den främsta orsaken till skador på D150: s PCM attribut troget till elfel. Crossed ledningar, olyckor fordon eller bara koppla upp batteriet felaktigt kan orsaka detta. Du kan hitta din 1990 Dodge D150: s drivlina styrmodul rätt hemma. Om du måste ta bort PCM, räkna med att spendera 20 till 30 minuter att göra det. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din D150. Stå på passagerarsidan i motorrummet på navkapsel sidan av framhjulet. Du bör titta över motorn.
2

Leta fläktmotorn mot brandväggen till din direkt till vänster. Den liknar en medelstor, black metal kan. Precis nedanför och till vänster om fläktmotorn bör du se en stor plast rektangulär låda. Lådan har också ett stort 60 sele stift ledningar ansluten till den som är hålls på plats med en enda bult. Detta är din Dodge D150: s drivsystem kontroll modul.
3

minuskabeln från din D150 batteri med en hylsnyckel innan du försöker ta bort PCM. Ta bort bulten som håller kablaget på PCM med en hylsnyckel. Ta bort de två skruvarna till vänster, övre och nedre delen av drivlinan styrmodulen med hylsnyckel. Avlägsna enda bult på den nedre, högra sidan av PCM med din hylsnyckel också. Lyft drivlinan styrmodulen ur motorrummet med båda händerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65754.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.