Felsökning av en GM HEI Plug Distributör Spark

Distributören tändstiftet på en GM HEI distributör tillhandahåller den elektriska gnistan som krävs för att antända bensinen i en förbränningsmotor. Men om du upplever en ojämn tomgång eller har problem med att starta din GM bil, så ska du kolla pluggarna distributör gnista. Byte tändstift kan bli dyrt att byta, så innan du byter ut några komponenter, bör du felsöka distributören. Saker du behöver
Hylsnyckel
Socket förlängning
Tändstiftshylsa
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och ta bort tändstift trådar från toppen av motorn. Bara arbeta på ett tändstift och tändstift tråd i taget.
2

Ta bort tändstiften och felsöka dem en i taget. Fäst tändstiftshylsa till uttaget förlängning och sänk ner den i tändstiftet väl. Sedan ta tag i änden av tändstiftet med uttaget och vrid den moturs med en hylsnyckel. Tändstiftet uttaget är fodrad med gummi för att ta tag i kontakten och gör det också enkelt att ta bort från pluggen väl. Dra hylsnyckel, förlängning och vägguttag ur
3

pluggen väl. Detta kommer att ta bort tändstiftet ur proppen väl tillsammans med hylsnyckel, förlängning och vägguttaget.
4

Avlägsna tändstiftet ur vägguttaget och placera kontakten i tändkabeln med elektrod utåt.
5

Har en assistent starta motorn medan du kontrollerar HEI distributörens plugg för gnista. Du bör se en helt blå gnista hoppar över elektroderna på änden av tändstiftet. Om du inte gör det, kan kontakten vara dålig. För att kontrollera detta, ta bort tändstiftet från tändkabeln och sätt en metall skruvmejsel i tändkabeln. Lay skruvmejseln bredvid en ventil skruven på ovansidan av motorn och starta motorn. Om en blå gnista hoppar från metallen på skruvmejseln till metallen på skruven på ventilkåpan, då din tändstiftet är trasigt och behöver bytas ut.
6

Byt tändstift och upprepa steg 1 till 5 för resten av högskolans pluggar distributör gnista.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64554.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.