Vad gör min lastbil Stall?

Det finns en mängd olika problem som kan orsaka en lastbil att stanna ut när du kör eller försöker starta det. Stalling kan vara irriterande om din bil inte är i rörelse och mycket farligt om ditt fordon är i rörelse. Ett stall uppstår när din motor stannar utan att du säger det till. Om din bil stagnerar, bör du ta den till en mekaniker och få det ordentligt diagnostiseras och repareras. Stalling tomgång
p Om din motor stannar när du sitter och tomgång, det finns flera olika problem som potentiellt skulle kunna orsaka det. Stalling på tomgång är ofta ett resultat av luft-flöde problem i motorn, när motorn inte får tillräckligt Du bör ha din mekaniker kontrollera alla dina vakuumledningar att se till att de alla är ordentligt anslutna och inte har hål i dem som påverkar luftflödet och komprimering. Om vakuumledningarna verkar vara i takt, kan problemet bero på din tomgång luftstyrventil, avgasåterföringsventil eller genom byggts upp motorn sätter igen dessa ventiler och orsakar dem att sluta fungera.
Transmission

Transmission eller problem koppling kan orsaka din bil att stanna ut när du kör det. En felaktig koppling på en automatisk växellåda eller en sviktande momentomvandlare i en vanlig växellåda kan både orsaka din bil att stanna ute. Om de kört fast problemen är relaterade till din sändning, kommer du att märka att trucken stannat främst när din lastbil byter redskap.
Bränslesystem

felaktig eller inkonsekvent bränsletillförsel kan orsaka din bil att stanna ute. Detta kan orsakas av igensatta bränsleledningar, ett kort i din bränslepump ledningar eller ens en dåligt fungerande bränslepump som intermittent stänga av och på och inte konsekvent leverera bränsle.
Sensorer och elektriska problem

Om motorstopp åtföljs av check engine lampan tänds på instrumentpanelen, det finns en god chans att ditt problem kan vara elektrisk eller närstående till en säkring eller givare. Har din mekaniker krok upp en diagnostisk kodläsning maskinen till din lastbil dator och söka igenom datorn efter felkoder. De felkoder indikerar eventuella givare eller reläer som inte skjuter eller fungerar korrekt och kan i sin tur orsaka din bil att köra dåligt och stall. Sensorer kontrollerar nästan varje del av nyare modell fordon, och en dålig bränsleblandning, defekt tändning eller imporper avläsningar sensor kan alla orsaka motorstopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67031.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.