Hur vill kolla en förgasare Float

Även om många människor anser förgasare för att vara enklare än bränsleinsprutning, en massa saker måste fungera korrekt och i sekvensen för en förgasare fordon att ens köra, än mindre köra bra. När bränslet kommer in en förgasare, strömmar det in ett litet hålrum som kallas ett flottörhus eller skål. Bränsleflödet styrs av en ventil känd som en nål och säte, som är fäst vid en flottör. Som gas stiger eller faller i flottörhuset, flyttar flyta med det, öppna och stänga denna ventil. Ett antal saker kan gå fel i processen, orsakar alla möjliga problem, inklusive dålig tomgång, stannar eller inte startar alls. Saker du behöver
Repair manual för din bil eller Förgasartyp
grundläggande handverktyg
Pan av mycket varmvatten
Ny förgasare topp packning
Float höjdjustering verktyg eller liten stållinjal

Visa fler instruktioner
1

bort toppen av förgasaren. Håll koll på alla skruvar och deras positioner. Beroende på typ, kommer flottören eller flyter antingen komma iväg med toppen och dingla, eller monteras i förgasaren. Vänd försiktigt förgasaren toppen upp och ner på den toppmonterade sort för att inte skada den känsliga float mekanismer.
2

Undersök flöten för några synliga skador och kamrarna flyta efter tecken på att de flyter har varit gnugga på sidorna. Kontrollera flottören operationen genom att försiktigt lyfta med ett finger för att se till att inget fastnar eller binder. Addera 3

bort stiften som håller flyter. Ta försiktigt bort de flyter. De nålventiler vanligtvis kommer ut också, så kolla dem för slitage på tips, då ska du glida dem flottören tungor och lägg tillbaka dem i sätena för förvaring.
4

Hold en flottör intill örat och skaka den. Om du hör gasen inuti, har float en uppenbar läcka. Avslöja mindre uppenbara läckor genom att greppa flyta genom tången med en tång och dränka den i en panna med mycket varmt vatten. En ström av bubblor kommer också indikera en läcka. Läcker och gas-mättade flyter måste bytas ut eller repareras.
5

Montera en ny packning förgasare topp. Sätt tillbaka flottar, vilket gör att du engagera tråd galgar på nålventiler. Kontrollera flottören handling igen för att se till att de rör sig fritt.
6

i specifikationerna för din förgasare typ. Kontrollera och justera flottörhöjd med injusteringsverktyg eller en liten stållinjal. Sätt ihop förgasaren och kontrollera att allting fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66867.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.