Hur vill kolla kullederna på en Astro

Chevy Astro van är utrustad med den gemensamma GM Short /Long Arm (SLA) främre upphängningssystem. Detta system har olika längd övre och undre länkarmar som är knutna till styrspindeln med kulleder. Som kulleder slitage, symtom som gnisslande, poppar medan säkerhetskopiering, kan ojämnt däckslitage och dålig styrning stabilitet förekomma. Kontroll av kulleder för att avgöra behovet av ersättning är en enkel procedur som kan utföras av en nybörjare hem mekaniker i ungefär fem minuter. Saker du behöver
Stoppklossar
Jack står
Ordet jack Flighter Long brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

Placera sändningen " , Park "eller i första växeln och dra åt handbromsen. Rengör ansamling av fett från smörjnippel på övre och undre kulleder. Placera golvet jack under den främre vänstra undre styrarm och höja hjulet från marken. Placera en pallbock under främre ram van, men inte sänka golvet jack.
2

Kontrollera övre kulled slitage genom att greppa den övre delen av hjulet och applicera en växlande tryck /drag Tvinga medan du tittar på övre kulleden. Den standard som används av bilverkstäder branschen för att avgöra om kulleden är felaktig är att "varje märkbar rörelse med rimlig handkraft" kräver en ersättare övre kulled.
3

Placera en stora spett under framhjulet och dra upp på baren för att tvinga hjulet upp medan du tittar på nedre kulleden. För Astro, kräver varje rörelse i kulleden av mer än 1/8 av en tum en ledersättning boll. Några tidiga Astro skåpbilar är utrustade med en slitageindikator inbyggd i den nedre kulleden. För att kontrollera dessa, sänk bilen till marken och titta på smörjnippel. Chefen att beslaget skruvas in är slitage indikator. Det skall sticka ut från botten av kulleden. Om den inte gör det, byt ut kulleden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64916.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.