Hur man testar Bränsletryck på en 2.7L Dodge

Chrysler har utrustat en del av sin Dodge Intrepid, Stratus och andra modeller med en 2,7 liters motor. Den 2.7L bränslesystemet innehåller en särskild Schrader ventil på framledningen för teständamål. Med hjälp av en tryckmätare, ger denna ventil ett sätt att diagnostisera problem motorns prestanda relaterade till bränslesystemet. Komma trycket läsning för just ditt system, kan du precisera ytterligare potentiella problem i bränslepumpen, linjer, bränsletrycksregulator och andra komponenter. Saker du behöver
Ratchet, om nödvändigt
Socket, om nödvändigt
butik trasa
Bränsletrycksmätare
12 gram behållare
Scan Tool Review Assistant Review
Visa fler instruktioner
1

parkera bilen utanför så att du har ordentlig ventilation under testet.
2

loss injektorn locket från toppen av motorn, om din särskilt Dodge modellen är utrustad med det. Använd ett Ratchet och uttag.
3

Leta matarledningen och Schrader ventil på din bil. Detta är den linje bränsleinsprutarna ansluter till. Den Schrader ventil är placerad på änden av matarledningen. Ventilen ser ut luftventilen på däcken på din bil. Du kan behöva skruva ett plastlock från ventilen.
4

Wrap en trasa runt schraderventilen som du trär en bränsletrycksmätaren till ventilen. Använd butik trasa för att fånga något bränsle sprutar ut ur ventilen när du ansluter mätaren.
5

in änden av avluftningsslang av bränslet tryckmätare i en 12-ounce behållare och öppna Manometerventil att lufta ur mätaren.
6

Anslut ett felsökningsverktyg i datalänkanslutningen under instrumentbrädan på förarsidan.
7

Fråga din assistent att vrida tändningslåset "On", men starta inte motorn. Har din assistent aktivera bränslepumpen med scan tool följa instruktionerna i verktyget tillverkaren.
8

Stäng mätaren ventilen så snart du ser bensin rinner in i behållaren genom blödning slangen och läs bränsletrycket anges på mätaren. På en 2000 Dodge Intrepid med en 2.7L V6, ska mätaren visar 58 PSI. Jämför din läsning för den som anges i servicemanualen för just din Dodge modell.
9

Be din assistent för att stänga av Scan verktyget och sedan slå av tändningen.
10

Ta bränsletrycksmätaren från bränsletillförseln linjen. Byt ut injektorn omslaget, om din Dodge modellen är utrustad med det, med hjälp av Ratchet och uttag. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67013.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.