Tändmodulen Symtom

Ett fordon tändsystemet innehåller tändstift, tändspole och tändmodulen, som också kallas tändningen styrmodulen. Alla de delar som arbetar tillsammans med styrenheten för att tända gnistan som orsakar ett fordon för att starta och upprätthålla strömmen. Om tändmodulen är trasig, kommer tändsystemet misslyckas. Ett fordon kommer att visa olika symptom när tändmodulen behöver bytas. Accelerationsproblem

Ett fordon kan visa accelerationsproblem om tändmodulen är dåligt. Det kanske tvekar eller skaka när gaspedalen trycks ned. När saktar följt av acceleration, bilen kommer ofta ryck och bromsa innan accelerera.
Temperatur Frågor

En dålig tändmodulen kan orsaka temperaturen i bilens motor till stiger över det normala. Om överhettning inträffar, kommer temperaturmätaren på instrumentpanelen stiga över medeltemperaturen området. Om du stänger av bilen, och låt den svalna, kommer mätaren att återgå till det normala. När du börjar köra igen, kommer bilens temperaturen stiga igen över det normala. Denna överhettning och kylmönster kan tyda på ett problem med tändmodulen.
Ingen ström
p Om tändmodulen är trasig, kan bilen eventuellt inte starta alls. Motorn kan vända, men upphör att veva när du vrider på startnyckeln. Kontinuerligt försöker starta fordonet ofta kommer att producera klickande ljud från motorn, vilket tyder på att ingen gnista finns i tändsystemet. Vissa symtom
Damage

är synliga på själva tändmodulen, och därför kommer inspektera del bidra till att avslöja eventuella skador. Placeringen av modulen varierar, beroende på fordonet. Den kan monteras på motorn inom fördelaren, inuti ett motorutrymme eller i fördelningshuset. När modulen har lokaliserats, inspektera omgivande bultar för sprickor eller omfattande slitage. Varje märkbar skada är en indikation på en felaktig del. Dessutom bör modulen ha en oljig substans på baksidan för att skydda den från värmen från motorn, annars måste den bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65613.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.