Felsökning Ford Taurus syresensorer

Syresensorn på Ford Taurus kontrollerar luft bränsle som motorn går att vara säker på att Taurus kör med rätt blandning av luft till bensin. Eftersom den ideala blandningen är en konstant en del bensin till 14,7 luft, behöver sensorn för att ständigt övervaka avgaserna eventuella avvikelser och att se till att blandningen som lämnar avgaserna brinner effektivt. Efter 100.000 miles though, börjar syresensorn att slitas ut. Om du märker att din Taurus raglande, går ojämnt på tomgång, eller om du har en rik bensin lukt hela tiden, kan du felsöka Taurus syresensorn för att kontrollera att den fungerar ordentligt. Saker du behöver
Voltmeter
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Lyft Ford Taurus på pallbockar. Lokalisera frontjacket punkten bakom kylaren och lyft upp på Taurus. Placera en pallbock under vart och ett av de två svetsar främre nypa på vardera sidan av Taurus under den främre föraren och passagerare sidodörrar och lägre fordonet på läktaren.
2

Ta bort den elektriska anslutningen kör till O2 sensorn under Taurus. Syresensorn ligger på katalysatorn. Anslut den röda kabeln och svarta ledningen på voltmetern till återkoppling tråd och jordledning, respektive, på sensorn
3

. Normalt kommer jordledningen vara svart.
4

Ställ ratten på voltmetern till millivolt alternativet.
5

Starta din Taurus motor och låt den gå på tomgång tills den når normal arbetstemperatur. Syresensorerna kommer inte visa dig en korrekt läsning tills motorn är varm.
6

Kontrollera voltmetern för korrekt spänning. Mätaren ska fluktuera och sedan sätta sig på eller i närheten av 150 millivolt. Har en assistent rev motorn för dig. Om sensorn fungerar, kommer voltmetern läsning sjunka medan gasspjället öppnas, vilket indikerar en initial mager blandning av luft och bränsle. Då, som gasspjället stängs, kommer mätaren läser något högre än 150 millivolt, vilket indikerar en rik blandning av luft och bränsle. Den kommer sedan tillbaka till 150 millivolt läsning. Om den inte gör det, har sensorn misslyckades, och du måste få den utbytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64191.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.