Felsökning av en 2002 Ford Escape med startproblem

Om din 2002 Ford Escape börjar få problem med att starta, kan du spara pengar genom att felsöka problemet själv istället för att betala en mekaniker. När du har diagnostiserat problemet kan du avgöra om orsaken är något som du kan fixa själv, eller om du kommer att behöva för att få den reparerad av en kvalificerad bil tekniker. Det finns flera vanliga startproblem som du kan kontrollera innan du ringer en mekaniker. Saker du behöver
skruvmejsel
Wrench
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Undersök bilens säkringsbox för säkringar som är direkt relaterade till tändningen och startmotorn. Se diagrammet på säkringsboxen för platsen för varje säkring och byt vid behov.
2

Leta efter tunga korrosion på batteripolerna och lösa batterikabelanslutningar. Korrosion bör rengöras med en stålborste på båda batteripolerna och kontakterna kabel. Använd en skiftnyckel för att fästa kablarna ordentligt till terminalerna.
3

Vrid tändningen till läge "ON". Leta efter några varningslampor på instrumentpanelen som skulle tyda på ett problem, såsom låg bränsle eller lampor olja.
4

Slå strålkastarna på. Om strålkastarna eller annan exteriör eller interiör lampor är ovanligt mörk, kan detta tyda på att batteriet har tillräcklig laddning för att starta bilen.
5

Crank motorn och lyssna efter missljud. Rapid klickande kan tyda på en dålig starter. Alla högljudda smällar, tjut eller slipning ljud kan tyda på ett större problem, och bör diagnostiseras och repareras av en kvalificerad tekniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67014.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.