Felsökning av en Toyota Truck Clutch

En Toyota Truck koppling består av kopplingen reservoaren, huvudcylindern, hydrauliska linje, slavcylinder, throwout bärande frisläppningsarm, throwout lager, tryckplatta och kopplingen. När kopplingspedalen trycks ner, skjuter en stång på pedalen på kopplingen huvudcylinder skapa hydrauliska trycket i ledningen till slavcylindern på sidan av transmissionen. Som svar på det hydrauliska trycket är stången i slavcylindern tvingas utåt trycka på styrarmen. Denna arm rör sig framåt och kommer i kontakt med tryckplattan. Armarna, vilka är anordnade i en cirkel runt mitten av tryckplattan, tvingas inåt eller nedåt. Detta frigör trycket på kopplingen. Saker du behöver
Skruvnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Starta fordonet och skjut in på kopplingen bara tills kopplingen är urkopplad. Om kopplingspedalen frikopplar halvvägs till golvet eller mer är det bra. Om pedalen måste höjas från golvet större delen av vägen upp innan den ingriper eller kan kopplas bort genom att trycka på pedalen bara en kort sträcka, då kopplingen är kraftigt slitna och behöver bytas ut. Detta gäller endast efter att se till att kopplingen slav kretsen fungerar och inte läcker vätska.
2

Förstå att den cirkulära kopplingen är inklämt mellan tryckplattan och svänghjulet. Tryckplattan är bultad till svänghjulet med kopplingen under den. Den har en uppsättning av starka fjädrar i ett cirkulärt mönster på toppen av plattan. Varje gång armarna skjuts i de motverkar kraften från fjädrarna och tillåter tryckplattan att lyfta tar bort trycket i kopplingen. Kopplingen är den direkta förbindelsen mellan motorn och transmissionen. Kopplingen har räfflor i mitten och växellådans ingående axel skjuts in i det. Varje gång kopplingen tvingas att snurra, så är överföringen. Ju mer att kopplingen slits, desto högre armarna sträcker sig.
3

Kontrollera kopplingen reservoaren och se till att det är fullt av bromsvätska. Kontrollera att det inte läcker runt reservoaren eller huvudcylindern. Om så är fallet, måste de bytas ut.
4

Kontrollera skick och funktion i slavcylindern. Ha en hjälpare skjuta in och ut på kopplingen medan slaven observeras för läckor och rörelse. Om behållaren är låg på vätska och slavcylindern läcker vid stången, byt ut den och lufta den på slaven. Detta är ett vanligt problem med en Toyota där slavcylindern skapar en läcka. Om slaven var bra, då kopplingen behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63930.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.