Hur man diagnostiserar en Problem Bilbatteri

En bils batteri är hjärtat i en bil elsystem. Precis som ett batteri i alla elektroniska enheter, måste ett bilbatteri bytas med jämna mellanrum eftersom dess prestanda försämras med tiden. Vissa batterier kräver regelbundet underhåll och måste underhållas regelbundet för att uppnå optimal prestanda, medan andra är "underhållsfria", vilket betyder att de inte servas. Det finns ett antal bil-problem som kan uppstå med symptom som efterliknar de av ett dött batteri, men med rätt verktyg och kunskap, kan dessa enkelt kan diagnostiseras innan ett nytt batteri köpt i onödan. Saker du behöver Review, Digital multimeterBattery belastning testerWire brushBattery terminal cleanerBasic handverktyg för batteribyte
Visa fler instruktioner
Batteri Testa
1

Testa batteriets spänning med en digital multimeter. Ett batteri i perfekt skick bör helst visa 12.66 volt likström mellan de positiva och negativa terminaler. Detta nummer kan vara något högre eller lägre beroende på dess storlek och tillverkare, men får inte vara mindre än 12 volt, och inte mer än 13 volt. Om ett batteri har grundligt laddad och visar en spänning lägre än 12V vid vila, kontrollera batteriets vattennivån och tillsätt vid behov. Om vattennivån är OK, kan det behöva bytas ut.
2

Kontrollera batteripolerna för korrosion och korrekt anslutning. Det är mycket vanligt för korrosion att bygga upp på batteriet. I många fall är det lätt att se, men det är möjligt för korrosion att döljas mellan terminalen och kontakten. Detta kan leda till otillräcklig laddning, samt en förlust av kraft till bilen. Koppla båda terminalerna och rengör dem med en batteripolen rengöringslösning och en stålborste. Återanslut batteriet och dra åt terminalerna.
3

Kontrollera marken. Följ den negativa batterikabeln från terminalen till chassits jord. Använd multi mätaren för att testa motståndet mellan de båda ändarna av kabeln. En bra grund kommer att visa 0 ohm, eller mycket nära den. Varje läsning är större än 1 ohm indikerade en dålig anslutning. Upprepa denna procedur mellan minuspolen och bilens kropp marken.
4

utföra ett belastningsprov. Placera testare batteriet lasten mellan de positiva och negativa terminaler. När belastningen testet utförs, kommer mätaren att visa batteriets prestanda under en belastning. Om batteriet är tillräckligt laddat och misslyckas belastningsprov, är byte nödvändigt.
5

test generatorn. Använd multimeter för att testa batteriets spänning med bilen avstängd. Starta bilen och testa spänningen igen. När bilen är igång, ska spänningen läsa cirka 14,4 VDC. Om spänningen är densamma när bilen är igång eftersom det är när bilen inte är igång, eller om spänningen sjunker när bilen är igång, kan generatorn inte fungerar och kan behöva bytas ut. Om generatorn inte laddar batteriet, kommer de producerade symtomen vara mycket lika de som förekommer med en sviktande batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64019.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.