Hur man utför en Compression Test på motorn i en Dodge Caravan

Dodge Caravan, omdöpt till Grand Caravan för 2008 års modell, kom med antingen en fyrcylindrig eller en V6-motor under huven på tidigare årsmodeller. När minivan går dåligt, låter en enkel komprimering testar du vet vad som är fel utan att riva isär motorn. Några vanliga problem diagnostiseras genom att utföra en kompression test slitna ventiler, kolvar och ringar. Saker du behöver
kompressionsmätare
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Slå på motorn i Dodge Caravan och låt minibuss värmas upp. Om du utför komprimering test på en kall motor, kommer resultaten inte vara korrekt. Stäng av motorn när den är varm och stänga av tändningen för att undvika elektriska stötar under kompressionstestet.
2

Ta bort alla tändstift. Om Dodge Caravan innehåller ett fyra-cylindrig motor, kommer det att finnas endast fyra tändstift. Om den har en V6-motor, kommer det att finnas sex tändstift för att ta bort. Kontrollera tändstiften för skador och olja eftersom de är tecken på skador i cylindern. Addera 3

Placera kompressionsmätare i ett av hålen tändstiftet och dra runt startmotorn. Detta kommer att rotera motorn och bygga kompression i denna cylinder. Skriv ner komprimering numret. Gör samma sak för varje hål tändstiftet så att det finns en komprimering nummer för varje cylinder.
4

Jämför komprimering siffrorna för att se om de faller inom 10 PSI från varandra. Jämför varje nummer till den rekommenderade kompressionsförhållandet också. För en Dodge Caravan med en 3.3L V6 motor, bör kompressionen numret faller inom 15 psi 9.3:1. Om minivan har en 3.8L V6 motor, är det kompressionsförhållande 9.6:1. För en 2.4L fyrcylindrig motor, är förhållandet 9.4:1, och en 2.5L fyrcylindrig motor har ett förhållande på 9,5:1.
5

Lägg en liten mängd motorolja till alla cylindrar som har en låg läsning och utför komprimering testet igen. Om komprimering antalet ökar, måste du reparera cylinderväggarna eller kolvringar. Om numret förblir densamma, ventilerna eller ventilsäten är problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63774.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.