6.9 Diesel startar inte

Din Ford 6.9 diesel antingen vevar men startar inte, eller kommer det inte att veva. När detta händer, vara metodisk i din felsökning och du kommer att nå rätt diagnos snabbare och slösa mindre tid och pengar på att försöka lösa problemet. Ford installerat 6,9 L V8 diesel mellan 1983 och 1988. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Ammeter
Visa fler instruktioner
Möjliga orsaker
1 gå igenom din checklista för att identifiera din start problem .

De mest grundläggande orsakerna för en dieselmotor att inte starta inkluderar brist på bränsle, luft i bränslet, föroreningar i bränslet, en defekt insprutningspump, felaktig oljekvalitet, låg kompression, lågt batteri och felaktiga glödstift. Ditt mål är att räkna ut vilken av dessa som orsakar dina startproblem.
2

Börja med det uppenbara och kontrollera din tank för att vara säker på att du har bränsle. Granska manualen och se till att du använder rätt startproceduren med tanke på väderförhållandena. Vill du cykla glödstiften nog? Om temperaturen är kallare än 20 grader Fahrenheit du kanske måste ta bilen in i en varm butik innan den startar. Raffinaderier ändra sina diesel blandningar för att justera för sommar-och vinter-och om du använder sommar diesel i kyla du kanske får grumling i bränslet. Addera 3

Är glödstiften fungerar ? Du kan ta bort dem och kolla med en amperemeter att de får makten. Ta ett glödstift och starta motorn för att se om bränsleångor komma ut ur glödstiftet hålet. En brist av ångor anger bränslet inte når fram till injektorn pumpen. Om ångor kommer ut alla glödstiften du sannolikt har förorenat bränsle och behöver spola bränslesystemet. Om bränslet inte gör det till spridarna
4

, kolla om bränslet returledningen är blockerad. Kontrollera om svarta partiklar i denna linje i fallet guvernören vikt ringen har delvis upplöstes. Om returledningen inte är blockerad, kontrollera att bränsle vilket gör det till injektorn pumpen. Gör detta genom att ta bort bränsleledningen från bränslefiltret på injektorn sidan av filtret. Bränsle ska spraya från denna linje. Om den inte gör det, är den igensatt och behöver bytas ut.
5

Kontrollera om bränslet blir till bränslefiltret genom att ta bort tilloppsslangen och motorn dras runt. Bränsle ska komma ut av denna linje. Om den inte gör det, kan problemet vara längre ner på linjen vid bränslepumpen. Sänk bränsletanken och rengör bränslefiltret. Kontrollera bränslepumpens att se om det fungerar korrekt.
6

I vissa fall bränslesolenoiden är antingen felaktiga eller inte får ström. Dra den rosa kabeln från toppen av insprutningspumpen och vrid startnyckeln till läge på. Kortfattat gör kontakt mellan rosa bly och insprutningspumpen. Pumpen bör göra ett klickande ljud. Om den inte gör det är sannolikt felaktig och kommer att kräva ersättning eller underhåll.
7 p Om din 6,9 L diesel har varit igång grov innan inte startar, ska du kolla injektorn timing. Du kan göra detta genom att kontrollera att inställningsmärkena är inriktade eller använd en timing meter.
8

Diesels inte använder ett tändstift för att antända bränslet, men de kräver en hel del elektriska kraft för att driva de glödstift och insprutningspumpen. Om ditt batteri eller generator börjar misslyckas, kanske du har tillräckligt med ström för att starta motorn över men inte tillräckligt för antändning, eller motorn går och sluta. Har ditt batteri och generator testas.
9

En annan faktor som kan hindra bränsle komma till insprutarna är luft i bränsleledningarna. Detta inträffar när inte är korrekt ansluten eller bränsleslangarna har sprickor eller andra defekter. Ett botemedel för denna är att lokalisera källan av luft, reparera den, sedan lufta bränslesystemet. Om din motor börjar bli gammal eller har inte hållits väl, kolla kompressionen, insprutningspumpen och insprutningsmunstycken, eftersom dessa kommer så småningom fel eller misslyckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65785.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.