Felsökning av en Chevrolet Fordon

Felsökning en Chevrolet fordon tar tid, beroende på problemet. Chevrolet har tre stora system som ska kontrolleras först för att utesluta onödiga steg: datorn, tändsystem och bränslesystem. Komponenter inom varje system kan orsaka Chevrolet inte att starta eller köra dåligt. Saker du behöver
kod scanner
Skruvmejsel
Isolerad tändkabeln tång
Tändstift
Voltmeter
Visa fler instruktioner
Computer System

1

Starta motorn. Om den inte startar, kontrollera bränslenivån och tändningar system först.
2

Kontrollera om motorn ljuset är på. Om det inte är på, är problemet troligen i tändningslåset eller bränslesystem. Hoppa över resten av detta avsnitt. Om motorn ljuset är på, plug koden skannern i data port, som sitter under instrumentbrädan och till vänster om rattstången. Addera 3

Tryck på "Read" knappen att läsa koderna. Skriv ned koderna och jämföra dem med den kod arket som medföljer koden skannern. Koppla koden skannern.
4

reparera problemet komponenten. Anslut streckkodsläsare tillbaka till data port. Tryck på "Radera"-knappen. Starta fordonet. Provköra den för att vara säker på att motorn ljuset stannar ute och du har åtgärdat problemet. Om motorn tänds igen, upprepa processen. Addera Tändsystem
5

Dra en av tändkablarna utanför ett tändstift. Stick ett nytt tändstift i tråden. Lägga kabeln på en bra plats - någon metalldel på motorn fungerar så länge det inte är aluminium
6

Be en medhjälpare att veva runt motorn medan du tittar på tändstiftet.. Om du kan se en gnista, är tändsystemet fungerar. Om inte, är ytterligare testning behövs.
7

Test tändningslåset, spole, fördelare och tändstift kablar. Testa batteriet, generatorn och startmotorn. Varje Chevrolet fordon har sina egna specifikationer för tändsystemet. Du kan testa systemet med en dator och voltmeter, eller så kan du ta med den till en butik eller generalagenten.
Bränslesystem
8

Ta schraderventilen locket på bränsleskenan. Placera trasor nedanför schraderventilen. Tryck in ventilen stem ner och ha en hjälpare vev fordonet. Om bränslet skjuter ett par meter upp i luften, och fortsätter att göra det medan motorn dras igång, är problemet inte i bränslesystemet. Om bränsle sipprar ut eller bromsar, kolla resten av bränslesystemet.
9

Test reläet. Leta reläboxen på eller nära förarsidan fender väl. Använda diagrammet på undersidan av locket, lokalisera bränslepumpens relä. Varje relä har en uppsättning siffror på det. Om siffrorna på pumprelä matcha numren på ett annat relä (säg för fan) byta reläerna. Om fordonet startar, är det problem med reläet. Byt ut relät. Om bilen inte startar, byta reläerna tillbaka till sina ursprungliga positioner. Slå inte med startreläet eftersom du behöver att reläet för att starta fordonet.
10

Test bränslepumpen och bränslepump ledningar med voltmeter. Varje komponent för varje modell har sina egna parametrar. Rådgör med din bilens reparationshandbok, eller så kan du ha en auto tekniker ytterligare diagnostisera ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66257.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.