Hur felsöker jag en 1995 Ford Aspire Engine?

Motorer är komplexa maskiner och kan ibland vara svårt att felsöka. Vissa delar, såsom knackningssensorn, kan vara svårt att nå och kräver avlägsnande av en hel del delar bara för att få tillträde. Detta gäller för alla fordon, inklusive 1995 års Ford Aspire. Det finns ett sätt att skära ner på falska leads och bortslösade tid. Den Fords On-Board Diagnostic-system kan ge vägledning. Det kommer inte lösa ditt problem, men det kommer att ge dig platser att söka. Fords Electronic Engine Control övervakar fel och övertagare felkoder. Du kan komma åt dessa koder och sedan göra en reparation lista. Instruktioner
1

Klättra bakom Aspire s ratten. Starta motorn på din 1995 Ford Aspire och låt den gå på tomgång tills den når normal arbetstemperatur. Stäng sedan av motorn och pop huven.
2

Leta upp "Självtest Outlet" och "Self Test Input" inuti Aspire motorrum. Den STO och STI är placerade på baksidan av motorrummet i vänstra hörnet. STO är en sexsidig hub med sex portar. STI är en enda port på en tråd. Båda kommer att ligga intill varandra. Ena änden av en bygel till STI
3

Place. Placera den andra änden i STO: s marken eller "testa"-facket. Detta kommer att vara den vänstra porten på nedersta raden på två.
4

Sätt in nyckeln i tändningslåset och vrid den till "Tillbehör" läge. Räkna hur många gånger de "Service Engine" blinkar. Fords EEG-IV blinkkoder är två tecken siffror. Det första numret kommer att transporteras i en serie långa blinkningar. Det andra numret ska vara representerade med kortare blixtar. Till exempel kommer EEG-IV kod 33 vara tre långa blinkningar, en kort paus och tre korta blinkningar. En längre paus kommer betyda separation av hela uppsättningar flash kod. Skriv ner alla kodnummer.
5

Stäng av motorn. Avlägsna bygel från STI och STO och stäng motorrummet. Slå upp Fords EEG-IV-koder på nätet eller i ett fordon-specifik verkstadshandbok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66491.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.