Felsökning Power Steering på en 2001 Grand Cherokee

Den 2001 Grand Cherokee använder en vanlig återcirkulerande boll box styrväxel med hydraulisk ström av servopumpen. Den servopumpen levererar hydrauliskt tryck till växellådan via en högtrycksslang och vätska avkastningen från växeln till pumpen med ett lågt tryck slang. Servostyrning pumpar är kompatibla med antingen kuggstångsväxel eller recirkulerande boll styrmekanismer. Saker du behöver
Set av linje skiftnycklar
Skruvnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Inspektera vätskenivån och färgen på vätskan. Om nivån är låg, fyll behållaren med styrservoolja till 1 cm från toppen. Överfyll inte.
2

Kontrollera spänningen på remmen. Om det är för löst, styrningen varje gång slås mer än 15 grader, är ytterligare påtryckningar på pumpen och remmen glider. Detta kommer att orsaka svårigheter i styrningen.
3

Starta motorn och lyssna efter höga vinande ljud. Detta tyder på en dålig övertrycksventil. Byte av pumpen indikeras.
4

Observera makt slangar servopump för läckor eller veck. Byt om det läcker. Om de läcker vid pumpen eller växellådan anslutning, dra åt med raden skiftnyckel.
5

Observera servopumpen och leta efter läckor mellan remskivan och pumpen. Detta skulle kräva byte av pump.
6

Inspektera pinjongaxeln längst ned i servostyrväxeln för läckor. Detta skulle kräva att bygga om växel servostyrning, som är måttligt svårt, eller byta ut växeln.
7

Inspektera styrlänkaget för glapp när gungande hjulet fram och tillbaka. Glappa indikerar ett problem med styrlänkaget, orsakar servostyrning känna slarvig. Den servostyrning skulle inte vara fel men styrningen ger det intrycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64133.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.