Dodge Neon Automatisk växellåda Felsökning

Den automatiska överföringen av din Dodge Neon kan börja göra ett högt vinande eller skrapande ljud. Du kommer att behöva utföra några åtgärder för felsökning för att rätta till det. En centralenhet kallas drivlinan styrmodulen, eller PCM, stöder den automatiska transmissionssystem för din Dodge Neon, i egenskap av en del av din Onboard Diagnostic System. Det kommer att varna dig när det finns ett problem, leta efter indikatorlampan att blinka på när din överföring fel. Utföra de rekommenderade underhållsåtgärder kommer att bidra till din växellåda fungerar ordentligt. Saker du behöver
Filter
Transmissionsolja
PCM felkod
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera nivån på transmissionsolja med mätstickan . Var säker på att transmissionsolja behållaren är minst halvfull. Kontrollera också tillstånd transmissionsfilter. Byt om det behövs.
2

Täck bromsen och starta tändningen medan växeln i "Park." Låt bilen gå på tomgång innan du tar en kort bilresa på motorvägen. Om du inte fick flytta växel från "Park", då du kommer att behöva be en mekaniker att kontrollera din växelväljare kabel och spärr solenoid.
3

hålla en jämn hastighet medan på motorvägen. Bo i rätt körfält. Om du märker att växeln slirar eller tonas in och ut när du använder ditt Neon i jämn hastighet, då du kommer att behöva för att kontrollera att friktionsmaterial på skivorna Transmission Koppling inte har slitna. Byt skivor om det behövs.
4

Gör en sväng för att lämna motorvägen. Om du hör ljud eller överföringen inte flytta ut ur den första växeln, då du kommer att behöva byta säkringar av PCM, fordonets hastighetssensor eller andra växeln kontroll magnetventiler.
5

Tillåt bil på tomgång, och se till att växeln är kvar i "Park." Kontrollera pannan under bilen för läckor. Om du hittar en läcka, måste du be en mekaniker att reparera drivaxel tätningen, ingående axel tätning, och pan packning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66938.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.