Felsökning kopplingen på en 1998 Nissan Maxima

Kopplingen i 1998 Nissan Maxima kopplar och kopplar överföringen . Kopplingen använder ett friktionsbelägg , en så kallad " lamell, " för att ansluta motorn till transmissionen. Detta ger effektivt makt från motorns svänghjul för överföring och därefter till drivhjulen . Replacement kopplingsenhetema kan köpas från de flesta auto - delar butiker . Men innan du byter kopplingen på din Maxima , felsöka problemet först . Instruktioner
1

Starta Maxima motor . På kopplingspedalen
2

Press . Den 1998 Maxima använder ett hydrauliskt kopplingssystem , till skillnad från sina föregångare . Detta innebär att hydraulvätska används , i stället för en kabel , för att manövrera kopplingen. Om kopplingen har luft i ledningen , kommer det inte att fungera . Om din koppling känns " svampig ", så har du luft i din koppling linje och systemet måste vara professionellt avluftas .
3

Kontrollera nivån kopplingsvätskan . Öppna huven och lokalisera den lilla reservoartank till vänster om bromshuvudcylindern reservoartanken på förarens sida av brandväggen. Den kopplingsvätskenivån bör vara mellan den övre och undre märken på utsidan av kopplingsvätskebehållaren tank .
4

Kontrollera för överföring glidning . Om överföringen glider ur växeln när du kör , måste du ha kopplingsarrangemanget ersätts .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64763.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.