Hur vet du om du behöver en ny växellåda?

En sändning kan visa sig kostsam och svår att ersätta på din bil. Även en ombyggd växellåda kan kosta tusentals dollar. Vissa väljer att ignorera tecken på att deras överföring behöver bytas och risk reser med en sviktande transmission, vilket ökar chanserna för en uppdelning. Utföra en grundläggande kontroll av din sändning, från flytande färg, läckage och det totala ljudet kan ge dig insikt om din sändning behöver bytas. Med några tips du kan snabbt felsöka din bil för överföring problem och avgöra om du behöver byta överföringen. Instruktioner
1

Lyssna på din bil vid uppstart. Den låter din bilmärken, t.ex. slipning eller högt mullrande när transmissionen växlar, kan vara ett tecken på problem. Failing sändningar kan rumble högt eller ens göra slipning eller vinande ljud. Om du märker slipning eller glider in växlar, anpassa den till en bilverkstad och har ett professionellt utseende på det. Vanligtvis när överföringen är slipning högljutt, är det dags för en sändning översyn.
2

Kontrollera efter läckor ofta. Läckage av något slag är inte bra, bil vätskor är tänkta att vara kvar i fordonet. Om du ser en läcka och misstänker att det kommer från din sändning, placera ett grunt pan under överföringen området under natten. På morgonen kontrollera pan för fluiden. Om det finns vätska i pannan, ta bilen till en bilverkstad eller din återförsäljare för en ordentlig kontroll. Tidig upptäckt kan göra skillnaden mellan att ha mindre reparationer och byte av växellåda helt. En professionell kommer att ha rätt verktyg och maskiner tillgängliga för diagnos.
3

Kontrollera regelbundet din nivå transmissionsolja och vätskans lukten. Om vätskan är låga, särskilt när nyligen fyllts på, är din sändning sannolikt utbränd och behöver en översyn. Om du märker en bitter eller bränd lukt i transmissionsolja, omedelbart ta den till en bilverkstad för underhåll. Om din bil är slipning som du är i rörelse kontrollera vätskenivån inom en timme efter parkering och stängt av engine.Transmission vätskan måste tömmas innan ny vätska tillsätts. Friska transmissionsolja är ljust röd, transparent och har en sirapsliknande konsistens. Om vätskan är grumlig eller brunt, betyder det problem, men skadan kan inte vara allvarlig om det upptäcks tidigt. Kontrollera din transmissionsolja minst en gång i månaden, särskilt med äldre bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65104.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.