Bil Amp Felsökning

Enligt Bilstereo Hjälp hemsida, ljud förstärkare problem är vanliga. Dessa glapp omfattar vanligtvis sprakande eller knaster, eller vägra att fungera alls. Det kan mycket väl vara så att dina högtalare är skjuten, men det verkliga problemet kan vara i din förstärkare. Innan du går till affären för att investera i en ny förstärkare, se till att det är förstärkaren som orsakar din bils ljudproblem. Som Bilstereo webbplatsen antyder, kan vidta enkla åtgärder för felsökning innebära lösningar som faktiskt spara pengar. Men om dessa inte leder till en fix, är det dags att gå till verkstaden. Saker du behöver
Voltmeter
liten
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Bryt förstärkaren ned till dess mest grundläggande delarna. Ta bort alla högtalarkablar, lämnar i stället enbart på makt, mark och avlägsna trådar.
2

Iaktta din amp omgivning. Se till att de är rena och rost fri.
3

Kontrollera din enhet för eventuella effektförluster. Använd en voltmeter för att testa makten, grundstötning och fjärr turn-on-signal.
4

Ta förstärkaren från din bil. Prova det i en väns bil. Om det fungerar i hennes bil, så något är fel med ditt ljudsystem högtalare.
5

Test elsystemet i bilen. Bifoga en ledning till batteriet, använd en voltmeter. Om motståndet är nära noll, är batteriet låg, eller det kan vara något annat fel med ditt elsystem.
6

Stäng av förstärkaren. Ställ din voltmeter till "ohm." Mät motståndet mellan utgångar, om det är nära eller på noll, så åtminstone en terminal inte fungerar som det ska. Ta bort den felande och utgång (ar).
7

Titta på dina monteringsskruvar. Se till att de inte har trängt in i icke-ledande förstärkare yta som du, eller bilstereon serviceperson, monterade högtalaren.
8

Noggrant kontrollera stammen, eller bakre däck, på bilen. Leta efter högtalarkablar som kan röra eller nyper andra bildelar. Sådan röra eller nyper kan störa funktionen högtalarna.
9 p Om dessa åtgärder inte leder till en fix, byt förstärkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66697.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.