Orsakerna till 4-Wheel ABS bromsfel

Som det gamla ordspråket säger, är ett uns av förebyggande är värt ett halvt kilo bota. För att förhindra ABS bromsfel, byta ut bromsvätskan varje två till fyra år och använder den typ som rekommenderas av tillverkaren. Har dina bromsok, belägg och resten av bromssystemet kontrolleras årligen, även om det inte finns några uppenbara tecken på ett problem - vissa frågor börjar små eller är svåra att höra om du gillar att köra bil när du talar eller lyssnar på musik. Sensor Problem

Fel på ABS-system är nästan obefintliga utom i äldre system, är betydligt vanligare, blir smuts i sensorerna och aktiverar ABS lampan på instrumentbrädan. Din mekaniker kan isolera och rengöra sensorn registrerar frågan för att se om detta är problemet.
Felaktig ABS Systems

Bendix ABS-10-systemet på pre-1993 Chrysler och vissa GM-bilar har tillverkats med en dålig pump. Berörda fordon omfattar 1990 och 1993 modeller av Imperial, Cherokee, Dynasty och New Yorker, liksom vissa modeller av Caravan, Voyager och Monaco. På grund av detta problem, har tillverkarna placerat en livstidsgaranti på denna del.
Fuse Problem

Några tidiga 1990-talet modell fordon har ABS-bestämmande säkringar som är särskilt känsliga för förändringar i spänningen och säkringen kan blåsa om du behöver skjuts din bil. Om din ABS-varningslampan tänds efter en skjuts, försöka ersätta denna säkring.
Fett eller olja
Bromsar

, på den enklaste nivån, arbete med hjälp av friktion stanna fordonet. Om fett eller olja gör sin väg till din bromsar, ABS eller inte, kommer de inte att fungera korrekt. Om dina bromsar glider eller inte, ta dem för olja som kan ha deponerats där av en läcka från en misslyckad tätning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65637.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.