Hur man byter en 1990 Acura Legend Styrstag

1990 års Acura Legend kom standard med en 160-hästkrafter, 2,7-liters V-6 motor. Servostyrning var också standard. Den servostyrning Systemet består av tre huvudkomponenter: servopumpen, styrväxel och slips länkhuvuden. Slipsen länkhuvuden ansluta framhjulen till ändarna styrväxel. Tie rod ändar har en boll och gemensamt uttag för att möjliggöra ett komplett utbud av rörelse. Med tiden kan denna kulled lossna och ersättning av parallellstaget änden behövs. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Blocknyckelsats
Needle-nosed tång
Hammer
Momentnyckel

Visa mer instruktioner
1

Lossa främre muttrarna på hjulet behöver den nya änden dragstång, men ta inte bort dem. Höj fordonets front med domkraft och placera pallbockar under fordonets hjälpramen. Sänk Legend tills det bara på pallbockar.
2

Ta bort de främre muttrarna och dra hjulet från Legend.
3

Lokalisera tie stångänden, är som direkt bakom den övre delen av rotorn och fortsätter mot mitten av fordonet. Lossa låsmuttern i slutet av Tie rod slutet endast några gängor, med en kombination skiftnyckel.
4

Dra sprinten, den tunna metall stift, från Dragstång slut stud, med nål nosed tång.
5

Lossa Formstagsmutter rod end, med en spärr och uttag. Låt muttern fäst med endast ett fåtal trådar.
6

Hit Formstagsmutter stavände med hammaren tills Dragstång änden är fri från styrspindeln, den beståndsdel som hjulet fäster.

7

Ta parallellstaget slut genom att vrida den moturs. Placera den nya änden dragstång där den gamla var och dra åt den tills den är bara några trådar från låsmuttern.
8

Sätt parallellstaget slutet s stud igenom styrspindeln och dra åt den nya muttern, medföljer Dragstång slut. Dra åt låsmuttern, med en kombination skiftnyckel och dra åt Formstagsmutter stavände med Ratchet och uttag.
9

infoga den nya sprinten, medföljer Dragstång slut, genom hålet i parallellstaget slut stud. Böj sprinten s "ben" i motsatta riktningar, med hjälp av nål-nosed tång, för att låsa tappen på plats.
10

Sätt framhjulet tillbaka på Acura och dra åt muttrarna .
11

Höj Legend bort av pallbockar, med hjälp av domkraft. Dra läktaren från under Acura och sänk den till marken.
12

Dra åt hjulmuttrarna, i ett korsande mönster, till 80 foot-pounds, med en momentnyckel och en socket.

13

Kör fordonet till en anpassning butiken för att få till fronten rätt inriktad. Underlåtenhet att göra detta kan orsaka överdriven däckslitage och felaktig styrning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67620.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.