Felsökning av en 1996 Dodge Intrepid 3.5L V6 gasspjällssensorn

Den gasspjällssensorn (TPS) i 1996 Dodge Intrepid 3.5L V6 motor hjälper datorn bestämmer mängden bränsle för att förse cylindrarna med, beroende på motorns belastning . Så en sviktande TPS i din Intrepid kan påverka bränsleinsprutning, timing och, följaktligen, motorns prestanda. Dock kan problem i andra kretsar eller komponenter leder dig att skylla på TPS i din Dodge. För att undvika onödiga reparationer, felsöka givaren hemma för att bekräfta komponenten tillstånd av drift och avgöra om du behöver byta ut den. Saker du behöver
elektrisk kontakt renare, om nödvändigt
10 megaohm digital multimeter
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på TPS monterade på ena sidan av spjällhuset. Spjällhuset ansluter till luftfiltret, som innehåller luftfiltret, och är monterad på insugsgrenröret. Din Dodge TPS är en liten låda, ca 2 inches i diameter, med rundade hörn och en elektrisk kontakt på ena sidan. Två små skruvar fast TPS till spjällhuset.
2

Kontrollera kontakten på TPS och Se till att selen kablarna är ordentligt anslutna. Kontrollera lösa, skadade eller rostiga ledningar och kontakter. Dessa är vanliga fel för elektriska komponenter. Ta bort damm, olja och rost från anslutningarna med elektrisk kontakt renare, om det behövs.
3

Tillbaka sondera spänningsmatningen till TPS från datorn genom att ansluta den röda proben på din 10 megaohm digital multimeter till den violetta kabeln i kontakten sele och den svarta proben av din mätare till den svarta kabeln i kontakten sele.
4

Ställ din multimeter till det låga utbudet av Direct Volt skalan så att du kan läsa upp till 5 volt. Be en assistent för att vrida tändningsnyckeln till "On" läge men starta inte motorn. Förvandla din multimeter på. Displayen på din mätare ska läsa 5 volt. Annars är dina TPS får inte spänning från datorn och du bör kontrollera den delen av kretsen. Stäng av tändningen och din digitala mätare.
5

Lämna den svarta proben på mätaren ansluten till den svarta kabeln på TPS kabelnätskontakt tråd. Koppla den röda proben i din mätare till orange kabel vid kontakten, vilket är den mellersta tråden.
6

Be din assistent att vrida tändningsnyckeln till "ON" och slå på mätaren . Den här gången, ska displayen på din mätare läsa runt 0,6 volt. Be din assistent att successivt trycka gaspedalen i golvet. Spänningen läsning på din digitala mätaren bör väl öka till ca 4,5 volt och förbli stabil som din assistent håller pedalen i golvet. Stäng av din digitala mätare och tändningslåset på din Dodge Intrepid.
7

Byt TPS om du fick olika spänning avläsningar från dem som anges i föregående steg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66937.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.