Dodge Minibuss Felsökning

Det är frustrerande att uppleva motorproblem med din Dodge minibuss. När det "Check Engine" tänds eller om du plötsligt strandsatta på sidan av vägen, allt du kan tänka på är de dyra mekaniker reparationer och hur i världen du kommer att ge dem. Men med ett par billiga verktyg kan du spåra ofta ner källan till problemet genom att utföra enkla felsökningssteg själv, ibland undviker enorma reparation räkningar. Saker du behöver
Voltmeter
säkringstestare
Diagnostic scanner
Visa fler instruktioner
1

Dra runt motorn och titta under huven för uppenbara tecken på problem. Saker som lösa eller slitna remmar, bortkopplad eller felaktigt jordad trådar eller frånkopplade slangar, orsaka en hel del problem. Leta efter korrosion eller skador på komponenter såsom batteri, kylare, vattenpump och distributör.
2

Kontrollera batteriet och generatorn för tillräcklig utspänning. Anslut en voltmeter eller multimeter till batteripolerna, och se till att koppla den röda (positiva) först och därefter den svarta (negativa). Kontrollera mätaravläsning. När motorn inte är igång, kontrollerar mätaren batteriets utgång, som bör ligga mellan 12,5 och 12,8 volt. Dra runt motorn och kontrollera igen. Mätaren kontrollerar nu generatorn och värdena bör ligga mellan 13,6 och 14,3.
3

Kontrollera alla säkringar. Dra dem för hand och inspektera varje individuellt eller testa dem alla med en säkring testare. Börja med att jorda testare till en bra källa såsom en platta eller bult, och vrid sedan nyckeln till "On" och testa varje säkring. Om dess ljus inte komma på, är säkringen dåligt och behöver bytas.
4

Kontrollera tillräcklig gnista som levereras till motorn. Ta bort tändkablarna och starta motorn i ett mörkt utrymme att titta på för gnista bågar. En brist på gnista indikerar ett problem. Alternativt, kan du testa varje gnista med en gnista testare genom att koppla bort trådarna, igångsättning av motorn och röra testaren till varje tändstift. Om dess glödlampa inte puls, är tändstiftet dåligt.
5

Pull motor koder. Anslut en skanner enhet till testaren porten under instrumentbrädan, vrida om nyckeln på och följ anvisningarna för att hämta felkoder från din Dodge minibuss. Om du inte har en skanner, vrid nyckeln på och av snabbt (på, av, på, av, på) och titta på "Check Engine" light för felkoder. Ljuset blinkar flera gånger för den första siffran, stanna upp en stund, sedan blinkar flera gånger för den andra siffran. Konsultera din instruktionsbok för koden betydelser eller klicka på länken i "Referenser." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65475.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.