Hur vet jag om Skruvfjädrar behöver bytas

Coil springs på en bil påverkar däckslitage , rida och stabilitet . Ofta folk misstänker andra större frågor för bristande hantering och förtida däckslitage när fjädrarna är faktiskt den skyldige . Med tanke på att fjädrarna i grunden är utformade för att ordentligt stöd inte bara chassit utan passagerare i fordonet , är det viktigt att förstå när de behöver bytas . Instruktioner
1

Känn för lös styrning . Detta yttrar sig i försenade svängar , vacklande och drivande vid motorvägsfart .
2

Undersök dina däck . Den dominans av slitage bör vara på slitbanan själv. Jämför ett däck till ett annat. Kontrollera att slitaget är likformig på alla däck . Överdriven utjämning och slitage på de inre och yttre väggarna av däcken är en indikator på att dina fjädrar förhindrar korrekt inriktning .
3

driva bilen upp och ner i din uppfart . Lyssna efter suckar och gnissel . Titta på fordonet för att se hur lång tid det tar för den studsade att lösa . Överdriven studsande efter att du låter bilen gå är en indikator på slitna fjädrar .
4

uppmärksam på hur mycket du tenderar att luta i sätet när du går runt hörn . En viktig funktion för fjädrarna på ett fordon är att hålla chassit centrerad och planteras. Överdriven lutar från chassit och , i förlängningen , är föraren en indikator på bär fjädrar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68410.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.