Hur Testa Huvudbromscylinder

Testa din cylinder broms master är ett bra steg mot att diagnostisera potentiella broms problem i din bil. Bromsen huvudcylinder tjänar till att skapa tryck i hydraulvätska som driver bromssystemet, och när det inte fungerar, är det nödvändiga trycket inte görs. Denna reducerade bromsfunktion är mycket farligt och bör utvärderas och repareras så snart som möjligt i syfte att undvika en eventuell olycka. Instruktioner
1

Öppna huven på bilen och leta reda på bromsvätskebehållaren. Det kommer att vara mot baksidan av motorrummet och kommer att vara en plast cylinder fylld med hydraulvätska. Om du har en manuell växellåda bil, kommer det att finnas två av dessa, bromsvätskebehållaren är det större
2

Har någon annan sitta i bilen och applicera tryck på bromspedalen som du. observera bromsvätskebehållaren. Om du märker flytande virvel eller bubblor bildas i behållaren när de trycker på bromsen, då din huvudcylinder inte fungerar och kommer sannolikt att behöva ersättas.
3

Inspektera Området runt huvudcylindern för läcker. Om du märker någon bromsvätska läcker ur huvudcylindern, då det inte fungerar, och kommer sannolikt att behöva bytas ut. Men om olja läcker ut ur närliggande bromsledningar eller slangar, då din huvudcylinder är förmodligen inte det problemet.
4

Applicera tryck på bromspedalen tills det tar stopp och håll sedan pedalen där, upprätthålla trycket. Om ögonblick efter att bromspedalen har kommit till sin ursprungliga stoppa det börjar falla ner igen långsamt, då huvudcylindern inte fungerar korrekt och kommer sannolikt att behöva ersättas.
5

Bestäm om broms huvudcylinder är problemet. Om det inte finns några läcker vätska på huvudcylindern, ingen virvel eller bubblor i bromsvätskebehållaren, och bromspedalen inte sakta sjunka med konstant tryck, då huvudcylindern fungerar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64529.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.