Hur man tar bort en 2003 Ford Explorer Rear Hub

Över tid kan hjulnavet på 2003 Ford Explorer blir slitna och går dåligt. Om detta händer måste du ta bort den för att installera en ny. Hjulnavet tillåter hjulet att rotera fritt på axeln. Om du börjar höra dunsar eller clacking när du tar hörn, är detta ett tecken på att navet kan gå ut. Inte ersätta din hjulnavet, när det börjar gå dåligt, kan leda till allvarliga skador på din Explorer. Saker du behöver
rörtång
Jack
stödbenet
Hylsnyckelsats
bungee rep
Skruvmejsel
Channel låser
Gummiklubba
Show Fler Instruktioner
1

parkera din Explorer på en plan, asfalterad yta och dra åt handbromsen.
2

Använd en rörtång för att lossa muttrarna på bakhjulet med navet som behöver tas bort.
3

Lyft den bakre änden av din Explorer med en domkraft och plats pallbockar under den bakre ramen. Sänk din Explorer på domkraften. När den vilar helt och hållet på pallbockar, ger den bakre stötfångaren en liten push för att se till att det faktiskt är säker.
4

Avlägsna muttrarna har däcket.
5

Leta bromsoket fästbultarna på insidan av hjulet. Dessa skruvar håller bromsoket på plats. Lossa och ta bort dem med en socket set. Fäst ett rep eller gummiband till bromsoket och häng upp den från ramen. Detta kommer att förhindra skada på bromsledningen.
6

Wedge en skruvmejsel under hjulnavet täcka och bända bort det i slutet av axeln. Långsamt arbeta dig runt tätningen av locket, bända utåt. När det lossas, ta bort den med ett par kanal lås.
7

bort de tre fästbultarna på baksidan av hjulnavet med socket set. Tryck på hjulnavet gratis med en gummihammare och slutet av skruvmejseln för att slå hjulnavet helt gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66947.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.