Det var ett fordon hastighetssensor i en 1997 Chevy Blazer 4.3L

Det finns två typer av sensorer fordonshastighet (VSS) på 1997 Chevy Blazer. En är en enda variabel hastighet sensor som skickar en signal till den digitala förhållandet adaptern kontroll och farthållare. Den rörliga hastighetssensor är ansvarig för hastighetsmätaren behandlingen i Blazer. Den andra typen av hastighetssensorn på Blazer är låsningsfritt bromssystem (ABS) hjulhastighetssensorer. Dessa sensorer läser de enskilda hjulhastigheter att kommunicera med ABS-systemet. Fyra hjul, skivbromsar modell Blazers har fyra sensorer. Bakre-trumma-broms modeller har bara två. Saker du behöver
Stoppkloss
Ficklampa eller handla ljus (tillval)
Visa fler instruktioner
ABS hjulhastighetssensorer
1

Dra åt parkeringsbromsen på 1997 Chevy Blazer.
2

Starta motorn. Vrid ratten hela vägen till höger (för att lokalisera förarens sensorsidan fram). Stäng av motorn.
3

Knäböja genom förarens framdäcket och lokalisera den tunna svarta kabeln som kommer ner från den främre ramen järnväg och försvinner bakom framhjulet.

4

Crawl under den bakre delen av den främre vänster däck med en ficklampa eller butik ljus (om nödvändigt). Följ den svarta kabeln till ABS hjulvarvtalsgivaren. Tråden går direkt in i sensorn bakom navet som kontaktar tandade metall ABS ring. Den främre högra (passagerarsidan) hastighetssensorn är placerad på samma ställe bakom passagerarsidan däck. Bakhjulsdrift skivbroms modeller av 1997 Blazer har hastighetssensorer anslutna till bakhjulen på samma sätt som de ansluter till framhjulen. Bakre trumma modeller anställer inte bak-hjulhastighetssensorer på den bakre ABS-systemet.
Variable Speed ​​Sensor
5

Dra åt parkeringsbromsen på Blazer.

6

krypa under Blazer direkt under förarsätet för två-hjulsdrivna modeller eller en lite längre tillbaka för fyrhjulsdrivna modeller. Ha en ficklampa eller handla ljus till ditt förfogande, om det behövs.
7

Fokus på den övre vänstra (förarsidan) svans axeln hos transmissionen av tvåhjulsdrift modellen eller på den övre vänstra ( förarsidan) svans axel fördelningsväxeln fäst på baksidan av transmissionen på fyrhjulsdrift modell.
8

Sök efter kabelstammen kommer från framsidan av Blazer. Selen fäster givaren skruvas in i transmissionen svans axeln eller överföring fallet svans axeln. Identifiera sensorn med 1-tums hex huvud vid sin bas som skruvas in i svansen axeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66125.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.