Felsökning av elektrisk bränslepump på en 1995 Ford F150

Ford F150s tillverkade 1995 använda en in-tank bränsle leverans modul, eller FDM, som innefattar en högtryckspump, en satsning pump, en övertrycksventil och shuttle väljarventilen alla inrymt i en kapsel. Dubbla tank modeller har en FDM monterad i varje tank och ett streck monterad omkopplare. En felaktig FDM kommer att resultera i bränsletryck förlust eller ingen körning skick. Felsökning börjar med en mycket grundläggande test. Saker du behöver
Manometer
Diagnostic kodläsare
Jordkabel (tråd med krokodilklämmor i båda ändarna)
Visa fler instruktioner
1

Verifiera bränslepumpen är i drift i start-läge genom att vrida nyckeln till läget ON men starta inte motorn. Du ska höra ett susande ljud som pumpen trycksätter systemet. Det surrande ljudet bör pågå en sekund. Om pumpen inte drivas med antingen bränslepumpen eller en del av pumpen kretsen har misslyckats.
2

Utför motorn tryckprov genom att orsaka FDM att köras kontinuerligt. Hitta datalänkanslutningen, DLC, i motorrummet, det är på förarsidan av motorn bakom luftrenarhuset. Ground terminalen bränslepumpen av kontakten och vrid nyckeln till den, kommer detta leda till FDM att köra hela tiden. Lyssna efter den surrande ljud som i föregående steg. Om FDM inte köra så finns det ett problem i bränslepumpens krets eller pumpen behöver bytas.
3

Utför motorn tryckprov genom att installera en tryckmätare till Schrader ventil på bränsleskenan. Mätaren måste vara i stånd att läsa tryck av 100 psi eller högre. Jorda terminala bränslepump av DLC som i föregående steg. Det normala tryckområdet är från 35 till 45 psi. Om trycket är utanför detta område då problemet är sannolikt tryckregulatorn.
4 p Om kontrollera motorn ljuset är på och sedan hämta de diagnostiska koderna från motorn. Detta görs genom att fästa en kodläsare till DLC. Koderna för bränslesystemet primärkretsen misslyckande är 87 och 556.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66933.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.