Felsökning av en 2006 Chevrolet Trailblazer

Chevrolet Trailblazer infördes 2002 som ersättare fordon för Chevrolet Blazer. Till skillnad från Blazer som fanns i två-och fyra-dörrars modeller, är Trailblazer endast tillgängligt i fyrdörrars konfiguration med en femte dörr tillgång till området bakre last. Den sport utility vehicle kan arbeta i bak-hjul och fyrhjulsdrift lägen. Om din 2006 Trailblazer inte fungerar som du förväntar dig finns det några saker du kan felsöka hemma innan du tar den till en mekaniker. Saker du behöver
Stålborste
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Sätt i nyckeln för 2006 Chevrolet Trailblazer i tändningslåset och vrid den framåt att starta fordonet. Lyssna och observera vad bilen gör när du försöker starta den. Om det inte finns något svar, öppna motorhuven och kontrollera skicket av batteriet. Rengör batteripolerna där kablarna är anslutna med en stålborste för att avlägsna eventuella korrosion som kan ha byggts upp på stolparna.
2

Drive 2006 Trailblazer och tryck ner gaspedalen och se hur snabbt motorn svarar. Om det finns en tvekan, lokalisera, ta bort och byta ut bränslefiltret. A pluggade bränslefilter kan beröva Trailblazers motorn från rätt mängd bränsle den behöver för att utföra korrekt.
3

Starta Trailblazer motorn och se hur det går på tomgång. Om du märker att det körs grov och inte tomgång smidigt, stäng av motorn, öppna huven koppla bort tändstiftet trådarna från toppen av tändstift. Använd en tändstiftsnyckel för att ta bort tändstiften. Byt ut de gamla tändstift med nya, anslut tändkablarna och starta motorn igen. Nya tändstift inte bara kommer att göra motorn gå smidigt, kommer de att förbättra Trailblazers gas körsträcka.
4

Inspektera säkringsdosan och byt några säkringar som kan blåsas om det finns elektriska alternativ på Trailblazer som inte fungerar. Dra säkringen ur elcentralen och inspektera plast änden av säkringen. Om metallen remsa som löper genom plasten partiet av säkringen bryts då säkringen är inte bra och behöver bytas ut. Det finns ett antal på änden av den plastiska delen av säkringen. Detta är den strömstyrka för säkringen. Använd endast en säkring som har samma strömstyrka som den du ersätter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67627.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.