Felsöka ett system Prelude Fuel

Honda Prelude producerades från 1978 till 2001, och tusentals Preludier kvar på vägarna idag. Om du har problem med att starta din upp på morgonen, kan du behöva felsöka Prelude bränslesystem. Detta kommer bara ta dig en timme eller två, men det kräver några specialverktyg. Innan den vidtar åtgärder, kolla med din lokala Honda återförsäljare för att ta reda på om några delar av din Prelude bränslesystem har återkallats. Den 1986 modellen, till exempel, hade flera komponenter som återkallades. Saker du behöver
avisningsmedel
Ignition testare
Gasledning bortkoppling Tool Review Container
Visa fler instruktioner
1

Bestäm omgivningstemperatur , i varmt väder (80 grader C eller högre), kan du hälla kallt vatten på gasledningen för att hjälpa din bil starta ordentligt. Om temperaturen är 30 grader eller lägre, prova hälla avisningsmedel i bränsletanken.
2

Kontrollera bränslenivån i tanken med bilen parkerad på en plan yta. Om din Prelude är parkerad på en sluttning, kanske dess insprutare ska ta in mer luft än bränsle. Försök starta bilen igen när det är på en plan yta.
3

Bifoga en antändning testare till ett av tändstiften och starta bilen. Det bör finnas en gnista i utrymmet mellan tändstiftet och tändningen testare. Om du inte ser en gnista, kommer alla tändstiften behöver bytas.
4

Koppla gasledningen med en gasledning koppla verktyget, finns på de flesta bildelar butiker. Dränera gasledningen till en klar behållare och starta motorn. Gas ska passera linjen. Om du inte ser gas som kommer genom gasledningen, ta bilen till en mekaniker. Du kan behöva din bensinpump ersätts.
5

Ta gasledningarna från din Prelude och granska dem för sprickor eller svaga punkter. Om de är skadade på något sätt, kommer de att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67412.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.