Hur Avbryt Dodge Truck diagnostiska koder

Oavsett vilken typ av skanner du använder, är processen att avbryta ut och rensa diagnostiska koder på en lastbil relativt enkel. Oavsett om du försöker att bli av med On-Board Diagnostic koder eller ABS broms servicekoder ljus, är processen i grunden densamma. Alla tre Code Scanners ansluta till samma datalänk port, och det diagnostiska dator uttag är oftast placerad under lastbilens dashbaord och rattstången. Nulling ut koden tar bara några minuter. Saker du behöver
Diagnostic scanner
Visa fler instruktioner
1

Hook den diagnostiska scannern upp till datalänk anslutningen under stearing hjulet. Detta uttag är oftast gjord av hård svart plast, och det finns 16 stift receptorer. Varje "spår" är tillägnad ett annat syfte. Placeringen av din lastbil datalänk anslutning och syftet med varje receptor kan mycket av märke och modell. Se länken i resurser för att leta upp din specifika lastbil.
2

Slå på scannern.
3

Placera din nyckel i lastbilens tändningen och vrid det vidare. Om att helt enkelt vrida på elsystemet inte upprätta en anslutning med det diagnostiska systemet, starta lastbilens motor.
4

Vänta felkoden att visas på skärmen. Det tar bara några sekunder.
5

Lokalisera och tryck på knappen "Rensa". På vissa skannrar, kan det märkas "Erase" eller med någon annan liknande ord. Konsultera manualen specifika för din hårdvara för exakta instruktioner. Detta kommer att rensa felkoder från specifika diagnostiska system du har. Om du inte har en dyr diagnostisk dator, kan en typ av scanner torka inte koderna från ett annat system. En ABS scanner, till exempel, inte kan klara OBD problem.
6

Stäng av trucken ut och haka av diagnostiska skannern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65988.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.