Felsökning av en 2000 Grand AM Passenger lås dörren Ström som inte fungerar

Kraften låssystem på en 2000 Pontiac Grand Am består av ett dörrlås switch på varje dörr, inklusive en huvudströmbrytare på förarsidans dörr, en säkring och relä, ett dörrlås solenoid, en länk stav och kabeldragning. De elektriska dörrlås styrs av strömbrytaren på varje dörr panel, vilket aktiverar en dubbelriktad solenoid kopplad till en länk stav. En icke-operativa lås kan diagnostiseras på ett par minuter för att finna den komponent i systemet som har misslyckats. Saker du behöver
vass tång
Spänningstest ljus
Visa fler instruktioner
1

Inspektera makten säkring dörrlåset. Dra locket från säkringsdosan på vänster gavel. Hitta rätt säkring med hjälp av diagrammet på insidan säkringsboxens lock. Dra säkringen med nål-tång och inspektera insidan av säkringen för några tecken på skador eller slitage. Om säkringen är skadad eller sliten, måste den bytas ut.
2

Tillfälligt ersätta reläet dörrlåset. Dra av locket på reläboxen i motorrummet, nära brandväggen på förarsidan. Leta upp reläet för makt dörrlås med hjälp av diagrammet på insidan av reläet lock. Tillfälligt dra en liknande relä från en annan plats och använda den i makten dörrlåset relä plats. Om den tillfälliga reläet fixerar spärrkrafttransmittem dörren, är den ursprungliga kraften dörrlås relä trasigt och behöver bytas ut.
3

Tryck huvudströmbrytaren dörrlåset på förarsidan dörrpanelen. Lyssna på varje dörrpanel för klickande ljud, vilket indikerar att solenoiden har aktiverats av växeln. Om alla solenoiderna är aktiva, fortsätter diagnostisera växeln och ledningar med följande steg. Om solenoiden inte aktiveras från befälhavaren makten dörrlåset brytare men de andra gör, byt passagerarsidan solenoid dörrlåset.
4

Tryck på strömbrytaren dörrlåset och lyssna efter ett svagt klickande ljud. Om inget ljud hörs, testa spänningen på omkopplaren med ett test ljus, fästa jordade testlampa till ledningarna på undersidan av switchen. Om spänningen inte är närvarande, inspektera ledningar som går från säkringsdosan till växeln för skador och byt ut skadade delar. Om inget ljud hörs och testet lampor visar spänningen på dörrlåset brytare, byt ut dörrlåset, som låsswitchen inte längre har kontinuitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66932.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.